Osječko-baranjska

AMERIČKI VELEPOSLANIK U OSIJEKU

Želimo pomoći Slavoniji i Baranji

Američki veleposlanik Kenneth Merten boravio je danas u nastupnom posjetu u Osječko-baranjskoj županiji gdje se susreo s županom Šišljagićem i gradonačelnikom Bubalom.

Piše: Republika.eu / Vecernji list

Amerikanci bi trebali pomoći osječko-baranjskim gospodarstvenicima u produženju turističke sezone u kojoj imaju dovoljno iskustva.

Osječani bi, naime, krajem travnja, a na prijedlog pristigao iz Veleposlanstva, trebali ugostiti sudionike okruglog stola na temu brendiranja turizma u Osječko-baranjskoj županiji i produženju turističke sezone na ovom području piše Večernji list.

- Namjera je Američkog veleposlanstva da u dijelu u kojem to može pomogne dolazak američkog kapitala, investiranje i otvaranje proizvodnih pogona, a Županija je otvorena za investicije i razvoj gospodarstva - rekao je župan Šišljagić.

Osječani su s veleposlanikom razgovarali i o drugim mogućim investicijama.

- Olakšati investitorima dolazak, ali i stvaranje novih poslova teprilika za ljude je nešto vrlo važno za Ameriku i Hrvatsku. Nadam se da postoje načini da zajedno potaknemo ulagače na dolazak na ovo područje - poručio je veleposlanik Merten.