Društvo

ŠKOLSTVO

Osnovano Nacionalno vijeće učenika

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana je konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća učenika, najvišega predstavničkog tijela učenika osnovnih i srednjih škola.

Ilustracija   FOTO:Damir Špehar/PIXSELL
Piše: Media Servis

Kako su priopćili iz resornog Ministarstva, Vijeće se sastoji od 21 člana iz 21 županije. Članovi Vijeća izvještavat će ministra o pitanjima važnim za učenike, njihov rad i rezultate u obrazovanju, predlagati mjere poboljšanja uvjeta rada u školama te pomagati učenicima u ispunjenju njihovih obveza, promicat će sportski duh, borbu protiv svih vrsta ovisnosti, kao i interese učenika s posebnim potrebama, poticat će i njegovati kulturu dijaloga i toleranciju, istraživački duh, inovativnost i slično.

Za predsjednika Vijeća izabran je Luka Leopoldović, učenik Prirodoslovno-matematičke gimnazije Požega, a za njegova zamjenika Karlo Horvat iz OŠ Vladimira Nazora Daruvar.

U obraćanju učenicima na početku konstituirajuće sjednice, ministar Željko Jovanović rekao je kako je zadatak Ministarstva stvoriti temelje potpuno nove škole, škole koja će biti modernija i kvalitetnija od postojeće i u koju će učenici odlaziti sa zadovoljstvom.

"Od vas očekujem da date svoj doprinos unapređenju kvalitete obrazovanja i veselim se našoj zajedničkoj suradnji", rekao je ministar.