Osječko-baranjska

USPJEH ERDUTSKIH VINA

Erdutskim graševinama tri zlata i dva srebra

Erdutski vinogradi d. d. iz Erduta postigli su još jedan veliki uspjeh. Ovaj put na upravo završenom ocjenjivanju vinskih uzoraka na Sajmu turizma, koji se održava kao predsajamska manifestacija 16. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, koji će se kao najveća i najposjećenija gospodarska manifestacija u BiH održavati od 9. do 13. travnja 2013.

Erdutska vina   FOTO:Robert Anić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

U konkurenciji više od stotinu uzoraka vina pristiglih iz zemlje domaćina (BiH) i vinskih zemalja regije jugoistočne Europe, Erdutski vinogradi osvojili su tri zlatne i dvije srebrne medalje, što je samo potvrda isto tako velikog uspjeha postignutog s tim vinima na nedavnom splitskom sajmu GAST. Medalje iz Mostara ponijele su graševina vrhunska, graševina kasna berba, graševina izbor suhih bobica i graševina ledena berba, sve berbe 2011. godine, javlja Glas Slavonije.

Kako je, za Glas Slavonije, rekaoSlobodan Čapin, glavni enolog Erdutskih vinograda, vina koja su dobila visoke nagrade na mostarskom ocjenjivanju poslali su i na najprestižnije svjetsko ocjenjivanje Decanter u Londonu, gdje također očekuju veliki uspjeh.

Ovogodišnje zlatne medalje govore i da je Erdutska graševina postigla najvišu kvalitativnu ocjenu na tržištu Republike Hrvatske. Erdutski vinogradi nakon obavljenih ulaganja u podizanje novih vinograda, sada ulažu značajna sredstva u tehnologiju proizvodnje vina, a samim tim mogu se očekivati i novi, još veći uspjesi njihovih vina na prestižnim sajmovima i ocjenjivanjima. Kako doznaje Glas od enologa Čapina, upravo se za tržište pripremaju vina berbe 2012. godine, a koja se odlikuju prekrasnim voćnim aromama i kvalitetom koja će zasigurno s velikim zadovoljstvom prihvatiti ljubitelji vina, piše Glas Slavonije.

IZVOR: Glas Slavonije