Osječko-baranjska

EKSKLUZIVNA SNIMKA PRIVOĐENJA VLASNIKA OSTV-a I PORTANOVE

Uhićeno pet osoba! Policija privela vlasnika Osječke televizije Željka Biloša!

Pet osoba privedeno je danas u velikoj akciji USKOK-a. Slavonska televizija ekskluzivno je danas rano poslijepodne snimila privođenje jednoga od najvećih i najpoznatijih poduzetnika u ovom dijelu Hrvatske, Željka Biloša koji je, po svemu sudeći, s lisičinama izveden iz svoje obiteljske kuće.

Željko Biloš   FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Biloš je poznat kao kralj željeza, vlasnik Portanove i Osječke televizije. Prema neslužbenim informacijama, među privedenima su, osim Biloša, Damir Ivić, bivši direktor marketinga u Osijek Koteksu, koji je osumnjičen za traženje i dobivanje mita. 

Privedene su još dvije osobe s područja Zagreba te jedna iz Dubrovnika. Sumnjiči ih se za kazneno djelo poticanja i davanja mita. Policija je u akciju krenula još u ranim jutarnjim satima kada je s nalozima za pretres pregledala kuće pripadnika takozvane 'Čepinske skupine' koje se svojevremeno povezivalo s krim-miljeom, a to su Stipe Barišić Moljac i Dragan Baković Bambur.

Temeljem brojnih upita medija Ravnateljstvo policije daje slijedeće priopćenje:

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad pet osoba koje su tijekom jutra uhićene na području Zagreba, Osijeka i Dubrovnika.

Kriminalističko istraživanje se provodi u vezi kaznenog djela davanja mita iz članka 294. Kaznenog zakona RH, a u vezi članka 37. istog zakona. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja policija će Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeti kaznenu prijavu.

VIDEO: STV