Društvo

UTAKMICU ĆE GLEDATI U DRUŠTVU BORISA TADIĆA

Josipović od izaslanstva Fudbalskog saveza Srbije dobio dres i rakiju

Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas u svom Uredu izaslanstva Hrvatskog nogometnog saveza i Fudbalskog saveza Srbije uoči večerašnjeg odigravanja kvalifikacijske nogometne utakmice za SP 2014. u Maksimiru istaknuvši u prigodnoj riječi kako očekuje odličnu utakmicu i sportsko navijanje.

Predsjednik FSS-a Tomislav Karadžić i predsjednik Josipović   FOTO:Davor Visnjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Jutarnji list

"Siguran sam da će sportaši izgarati na terenu, no nema pravog sportskog doživljaja bez publike radi koje se utakmica i igra", rekao je predsjednik Josipović, dodavši kako očekuje da će navijanje biti korektno. "Nasilju i prostakluku nema mjesta na terenu", rekao je Josipović izrazivši nadu da će atmosfera biti na razini obiju reprezentacija, javlja Jutarnji list. 

Zahvalivši predsjedniku Josipoviću na prijemu, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić je istaknuo da su odnosi dvaju nogometnih saveza na vrlo visokoj razini i mogu biti uzor i u drugim sferama društvenog života i izgradnji boljih odnosa.

"Večerašnja utakmica važna je za oba nogometna saveza", naglasio je Karadžić, izrazivši očekivanje da će nakon devedeset minuta pobijediti bolja momčad, nogomet i fair play. Također je rekao da slijedi uzvrat u Beogradu na kojem će nastojati uzvratiti za gostoprimstvo i prijateljski doček u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Predsjednik Josipović je, odgovarajući na novinarski upit, potvrdio da će večerašnji susret dviju reprezentacija pratiti u društvu s bivšim srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem koji će zastati u Zagrebu na putu u Sloveniju.

Upitan za poruku igračima i navijačima, Josipović je rekao da im poručuje da igraju najbolje što mogu i pobijede, ali i da gledatelji budu korektni kako bi pobjeda bila potpuna.

Izaslanstvo Fudbalskog saveza Srbije poklonilo je predsjedniku Josipoviću dres srpske reprezentacije i rakiju.

IZVOR: Jutarnji list