Nogomet

POBJEDA JE NAŠA !!!!!

Hrvatska – Srbija 2:0 Mandžukić i Olić izbacili Srbiju! Navijači slave diljem Lijepe Naše!

Hrvatska je na Maksimiru s 2-0 pobijedila Srbiju u najvažnijoj utakmici i tako ostala u borbi za prvo mjesto u skupini...Utakmicu su riješila dva slavonska napadača - Ola i Mandžo.

Piše: Media Servis

Na stadionu u Maksimiru pred 35 tisuća navijača Hrvatska je u dvoboju A kvalifikacijske skupine Srbiju savladala s 2-0 i to golovima Maria Mandžukića i Ivice Olića. Golovi su postignuti u prvom poluvremenu u 23. i 37. minuti. U ovoj skupini večeras se još sastaju Makedonija - Belgija i Škotska i Wales. Sljedeću utakmicu Hrvatska igra za četiri dana u gostima protiv Walesa.

Od jutra po gradu navijači iz svih dijelova Lijepe naše za sada bez incidenata uz pjesmu s hrvatskim zastavama, obojeni u crveno bijele kockice i samo s jednom željom - pobjedom Hrvatske.

Poseban navijač na Maksimiru bit će Ante Zec, invalid koji je nakon prometne nezgode 2001. godine ostao prikovan za krevet. Nakon što je izrazio želju da gleda i večerašnju utakmicu, iz Hrvatskog nogometnog saveza su mu to i omogućili.

"Presretan sam. Nadam se pobjedi, ništa drugo ne dolazi u obzir", rekao je Zec.

Na pobjedu Hrvatske stavio bi i premijer Zoran Milanović.

"Vjerujem da će Hrvatska pobijediti. Nema tipa 'pobijediti'. Pobjeda je zabiti gol više od protivnika", rekao je jučer premijer koji, osim na terenu, priželjkuje pobjedu i na tribinama.

"Ovom prilikom pozivam sve one koji dolaze na stadion da nose Hrvatsku navijanjem, a ne mržnjom prema protivnicima", istaknuo je Milanović.

"Nasilje, prostakluk i vrijeđanje protivnika nemaju mjesta na terenima i naša publika će to, siguran sam, danas i pokazati", kaže predsjednik Ivo Josipović koji će utakmicu gledati daleko od očiju javnosti, i to u društvo bivšeg srbijanskog predsjednika Borisa Tadića.

"Gospodin Tadić je moj prijatelj. U prolazu je, na proputovanju iz Srbije u Sloveniju. Iskoristit će priliku, svratit će, pa ćemo zajedno pogledati utakmicu", istaknuo je Josipović.

Poruke tolerancije poslali su i čelnici hrvatskog i srbijanskog nogometa. 

"Svi žele da pobjedi svoja reprezentacija. Sve što se dogodi vama u Zagrebu, neka se dogodi nama u Beogradu", uputio je poruku svojim srpskim kolegama predsjednik HNS-a Davor Šuker uz želju za dostojanstvenošću te sloganom 'Budi ponosan'.

"Pobijedit će tko je bolje, ali zbog važnosti ovog susreta mislim da će pobijediti nogomet i fair-play", nadovezao se prvi čovjek srbijanskog nogometa Tomislav Karadžić.