Ostalo

BLISKA SURADNICA

Matković ponovo svjedoči na suđenju Sanaderu

Na poziv obrane Ive Sanadera u nastavku suđenja za Fimi mediju trebala bi svjedočiti bivša HDZ-ova ministrica bez portfelja Bianca Matković...

Bianca Matković   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Media Servis

Bliska Sanaderova suradnica iz mandata njegove Vlade Bianca Matković u ovom je postupku svjedočila i u srpnju prošle godine. Pozvana od strane tužiteljstva iskazivala je u korist bivšeg premijera, uz ostalo istaknuvši da se Predsjedništvo HDZ-a bavilo financijskim poslovanjem stranke. Matković se u slučaju Fimi medija spominjala kao jedna od osoba koja je dobivala novac iz HDZ-ovog crnog fonda. To je na prvom svjedočenju opovrgnula, tvrdeći da je iznos koji je u gotovini preuzimala na stranačkoj blagajni, bio paušal za troškove na terenu, a ne za njene osobne potrebe.

"Ovo je moj potpis. Radi se o isplatnici iz 2009. godine, na iznos od 16.000 kuna, međutim, ne radi se o naknadi kao što ovdje piše, nego o troškovima Zajednice žena", rekla je Matković.

Da je Matković primala novac iz crnog fonda ranije su ustvrdili optuženici koju su priznali krivnju.

Uz Mladena Barišića, podsjetimo, optužbe za izvlačenje 70-ak milijuna kuna priznale su vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak te bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. Obrana HDZ-a tvrdi da za crni fond nisu znala legalna stranačka tijela, dok Ivo Sanader i Ratko Maček odbacuju optužbe.

Inače, Sanaderova obrana nedavno je na klupi za svjedoke za danas najavila i HDZ-ovu kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba Margaretu Mađerić, no jučer je ipak odustala od njenog ispitivanja.