Nogomet

OSJEČANI U WALESU

Po pobjedu na Liberty stadionu

I dok je većina navijača nakon utakmice sa Srbijom s Maksimira krenila put svojim kućama diljem Hrvatske, Osječani Igor i Samir krenuli su za Budimpeštu, a od tamo za Wales. Jučer su nam se javili iz Cardiffa.

Zagrepčanin Luka i Osječani Samir i Igor
Piše: Republika.eu

"Dosta vremena provodimo na putu, jer smo sletjeli u Londonu, pa vlakom za Cardiff koji je odličan grad. Ima oko 300 000 stanovnika. Iako je bila nedjelja pubovi su bili solidno popunjeni. Cijene su prihvatljive, pa smo 2 mala i 1 veliko pivo platili 6,5 funti. Posebno smo bili oduševljeni kad smo otkrili da je Jack cola 1 funtu. Pokušali smo pričati s njima, ali ih teško razumijemo s obzirom da pričaju velškim jezikom koji je potpuno različit od engleskog.

Sinoć smo stigli u Swansea koji je od Cardiffa udaljen 67 kilometara. Swansea ima oko 150 000 stanovnika, a najveći promotor gradu je istoimeni klub koji igra u Preimerligi kao jedini velški klub. Posjetili smo Millenium stadion na kojemu se igraju ragbi utakmice, a s nestrpljenjem iščekujemo večerašnju utakmicu na Liberty stadionu."