Politika

MINISTAR VRDOLJAK

Antunović odlazi jer rezultati u investicijama nisu bili dobri

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je da je ostavka šefa Plinacro-a Mladena Antunovića posljedica njegovih rezultata.

Ivan Vrdoljak   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

Podsjetio je da je prije nekoliko mjeseci rekao da očekuje revidirane rezultate za 2012. godinu. Oni su stigli, a Vrdoljak nije zadovoljan rezultatom oko investicija i time što uprava nije funkcionirala.

"Svjestan odgovornosti predsjednik Uprave je podnio ostavku za koju mislim da je, nakon revidiranog izvješća i procesa koji se zatvorio, na mjestu i vrlo odgovorna", rekao je Vrdoljak.

Na novinarsko pitanje treba li očekivati još ostavki HNS-ovaca u upravama javnih poduzeća, prvenstveno JANAF-a, Vrdoljak je odgovorio da danas priča o Plinacro-u.

"Ponovit ću, ostavka u Plinacro-u nije nastupila zbog zapošljavanja. Ponovit ću rečenicu premijera: 'Svatko tko radi van zakona, mora otići'. Mladen Antunović ne odlazi zato što je radio nešto van zakona, nego zato što rezultati u investicijama nisu bili dobri i zato što uprava nije bila homogena tijekom cijelog perioda rada ove uprave", izjavio je ministar gospodarstva.