Nogomet

NK OSIJEK

Traži se gol nakon 5 utakmica suše

U Gradskom vrtu stanje je redovno. Više se ne priča o veliki dugovanjima jer je klub uspio podmiriti sve svoje financijske obveze za prošlu godinu igračima i Radnoj zajednici, što je naravno značajno popravilo raspoloženje u klupskim prostorijama ispod Jugoistočne tribine.

23.02.2013., Osijek - Istra 0-0   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Osjeti se to i na treneru Stanku Mršiću, koji je posljednjih dana mnogo bolje volje, a nerijetko se zna i nasmijati. Zanimljiv je bio komentar predsjednika Zdravka Josića na promjenu trenerovog raspoloženja.

- Neki dan sam ga prvi put vidio nasmiješenog otkad je imenovan za trenera.

Pola šala, pola zbilja, ali činjenica je da je Stanko češće bio smrknut negoli zadovoljan. Imao je puno opravdanih razloga za takvo raspoloženje. Gotovo ni jednom otkako je drugi put preuzeo vođenje Osijeka nije mogao sastaviti najbolju momčad, a uz to klub su dugo vremena pritiskale financijske teškoće. Danas je priča bolja jer su mu svi igrači zdravi, a i priča oko novca je mnogo bolja.

Ipak, konačnu idilu malo nagrizaju rezultati i činjenica da Osijek već pet kola nikomu nije postigao pogodak. Zato su tijekom stanke Mršić i njegovi suradnici uglavnom mozgali kako riješiti neefikasnost i kako napokon zabilježiti pobjedu u prvenstvu. Osim toga, morali su tražiti i zamjenu zaAntonija Peroševića, koji ne može igrati protiv Istre 1961 zbog tri žuta kartona.

- Atmosfera je na treninzima jako dobra, čak toliko dobra da mi je žao što se susret nije odigrao već jučer. Imamo manjih neprilika sa zdravljem jer su Pušić i Pongračić pod temperaturom, ali vjerujem da će do petka to biti sanirano - kaže Stanko Mršić, trener nogometaša Osijeka.

Još uvijek nije odlučio koga će postaviti u vrh napada, ali mu se po glavi mota ideja da zaigra i s dva klasična napadača. U toj formaciji već dugo nismo vidjeli “bijelo-plave”.

- Postavio bih ja dvije špice da sam ih imao na raspolaganju. Imamo i kvanitativan manjak napadača. Evo sad nam je opet Perošević otpao, ali mislim da ćemo protiv Puljana zaigrati s dva napadača. Bit će Blatnjak i Pongračić - informira Mršić.

Očito su i njemu dozlogrdili remiji bez pogodaka. Osijek ih je nanizao četiri zaredom, pa je doista krajnje vrijeme da napokon nekomu zabiju pogodak. Puljani su idealan izbor jer su prvi Osijekovi pratitelji na tablici, pa bi pobjeda značila i odvajanje na značajniju bodovnu razliku. To opet donosi mirniji nastavak sezone jer prema Mršićevim izračunima za odigravanje prvoligaškog statusa Osijeku nedostaje još sedam-osam bodova, a na programu ima još pet domaćinstava. Dakle, ako će sve biti u granicama normale, navijači “bijelo-plavih” doista ne bi trebali imati razloga za tjeskobu kada je u pitanju prvoligaški status.