Vukovarsko-srijemska

PROJEKT VUKOVAR

80 posto sredstava osigurat će Europska unija

Projekt Vukovar jedan je od sedam velikih projekata spreman za sufinanciranje sredstvima Europske unije objavljeno je nakon jučerašnje izvanredne sjednice Vlade RH na kojoj je potvrđeno da Hrvatska ispunjava sve uvjete za konačno pristupanje Europskoj uniji.

Vukovar   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / HRV

Podsjetimo  projekt je to vodoopskrbe i  odvodnje težak  ukupno  48,2 milijuna eura  odnosno 362 milijuna kuna  potvrdila je, za Hrvatski radio Vukovar, Milica Zebec direktorica vukovarskog Vodovoda te dodala kako projekt ima svu potrebnu dokumentaciju i sve akte o građenju  i kao takav spreman je za prijavu za sredstva EU. Projekt je pripreman dvije godine a  formiran je i projektni tim  u kojem su uz Vodovod grada Vukovara imenovani predstavnici jedinica lokalne samouprave uključenih u projekt. Riječ je o gradu Vukovaru i općinama Borovo, Bogdanovci  i Trpinja.  

Početak radova očekuje se 2014. godine, a do toga vremena potrebno je još provesti nadmetanje za izradu natječajne dokumentacije za potrebu projekta Vukovar i raspisati  nadmetanje i ugovaranje za samo izvođenje radova.

Cijeli projekt s 80 posto financira Europska unija a preostalih 20 posto su nacionalna sredstva od čega je 5,8 posto udio jedinica lokalne samouprave na  ukupnu vrijednost projekta, javlja Hrvatski radio Vukovar.

IZVOR: Hrvatski radio Vukovar