Crna kronika

FOTO

Eksplozije kuća u Pakracu i Varaždinu

Eksplozije u Pakracu i Varaždinu. Rano jutros u Pakracu je došlo do eksplozije u obiteljskoj kući. Jedna osoba je teško ozlijeđena, a brzom intervencijom policije, izbjegnuta je veća tragedija, rekla nam je glasnogovornica Policijske uprave požeško - slavonske Ivana Radić.

Piše: Media Servis

"Jedna osoba je teško tjelesno ozlijeđena, a riječ je opekotinama. Ta obiteljska kuća je u blizini policijske postaje pa su policijski službenici jako brzo intervenirali. Dva policajca su iznijela osobu iz obiteljske kuće u kojoj se dogodila eksplozija", rekla je Radić.

U tijeku je policijski očevid, nakon čega se znati uzrok požara. Pretpostavlja se da je eksplodirala plinska boca.


I Varaždince je jutros, nekoliko minuta prije 8 sati, uznemirila eksplozija. Uskoro se doznalo da je do eksplozije došlo u kući u ulici Antuna Augustinčića.

Načelnik Policijske uprave varaždinske Darko Jurčec je rekao da je u kući bila jedna muška osoba, koja je srećom, živa. Prema dosadašnjim saznanjima, nitko nije stradao.

Kako doznajemo, muškarac koji je živio u kući je hrvatski branitelj koji je, prema riječima njegovog zapovjednika iz Vukovara, prije nekoliko godina bacio bombu pred redakcijom Varaždinskih vijesti.

Kuća je u eksploziji srušena do temelja, a nekoliko susjednih kuća je oštećeno.

Na terenu su djelatnici Hitne medicinske pomoći, policije, poduzeća Termoplin i vatrogasci, a uzrok eksplozije još se utvrđuje.