Nogomet

OSNIVAČKA SKUPŠTINA Š.D.D.

Novi početak za NK Osijek!

Jedan od brendova grada Osijeka s dugogodišnjom tradicijom danas je imao osnivačku skupštinu na kojoj je potvrđen završetak procesa preoblikovanja kluba iz Udruge građana u sportsko dioničko društvo.

Osnivačka skupština NK Osijek   FOTO: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Kada su bili ispunjeni svi uvjeti počeo je proces peoblikovanja nogometnog kluba Osijek koji je ovom skupštinom pri kraju, praktički i završen.
Isplaćeni su svi dugovi prema igračima, trenerima i radnoj zajednici, ostao je tek onaj mali dio prema osobama s kojima je klub u sporu.

Grad Osijek većinski je vlasnik kluba, najveći dioničar, a temeljni kapital kluba je  5 milijuna, 931 tisuća i 500 kuna.
Ukupno je prodano 59 315 dionica od toga je 94 malih dioničara, koji su kupili 193 dionice, a među njima je izabran i nadzorni odbor kluba, koji će u sljedećim danima i izabrati čelništvo.
U svakom slučaju upisana je nova stranica u povijesti kluba, koja bi trebala najaviti početak ozdravljenja i povratka NK Osijek u vrh hrvatskog nogometa.

"SDD će poslovati na jednim zdravim osnovana. Počinjemo od nula kuna duga, do 31.12 2012. sve je isplaćeno, tako da nakon ove financijske konsolidacije možemo reći da je ovo rođendan NK Osijek," ustvrdio je Zdravko Josić, predsjednik kluba.  "Svi mi koji navijamo za NK Osijek od malih nogu, željeli smo svi da proces što prije završi i današnjim danom možemo reći da je završen čestitam svima koji su radili na tome, smatram da današnjim danom nk osijek koji ima dugu tradiciju i bazen nogometaša kreće još jačim snagama i očekujemo uskoro ponovno  europski Osijek, rekao je gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo.Čelništvo kluba bit će izabrano u sljedećim danima od strane nadzornog odbora, no najvažnije je da Osijek kreće u stabilizaciju i trebat će za to puno truda  i rada od strane svih, koji NK Osijek nose u srcu.
Iz kluba pozivaju i sve građane i navijače da im pruže podršku pa već i sutra od 17 sati kada Osijek u Gradskom vrtu igra protiv  Istre.