Nogomet

HERR OTTO

Zanošenje plasmanom na ljestvici može donijeti velike probleme!

'Vatreni' iz '98. odigrali su dosta ozbiljnih utakmice, za razliku od izabranika Igora Štimca, poručio je nekadašnji izbornik hrvatske reprezentacije Otto Barić.

Otto Barić   FOTO:Daniel Kasap/PIXSELL
Piše: Media Servis

Podsjetimo, naša izabrana vrsta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici trebala bi skočiti na visoko, četvrto mjesto, što je tek za poziciju slabije od uspjeha Ćire Blaževića i njegovih izabranika.

"Svaki plasman koji se obilježava nekakvom ljestvicom je zaslužen, međutim, mi objektivno pripadamo među 15 najboljih i momentalna stanja nisu tako važna", poručio je u razgovoru za Media servis Otto Barić, te dodao kako je pred 'Vatrenima' puno posla kako bi dostigli kvalitetu ali i slavu svojih prethodnika iz 1998. godine.

"Mislim da je ono bila ipak jedna jača reprezentacija, ona se na koncu dokazala s tim trećim mjestom, a mogla je čak i biti bolja. Mislim da te usporedbe u ovom momentu nisu moguće zato što su oni odigrali ozbiljne utakmice, a ovi još te utakmice nisu odigrali", kaže Barić.

Zanošenje plasmanom na FIFA-inoj ljestvici može donijeti velike probleme, smatra iskusni trener.

"Zato jer je to četvrto mjesto vrlo opasno. Zato što jedan mali kiks, a imali smo ga skoro prije dva do tri dana, nas može staviri u vrlo nezgodnu situaciju", istaknuo je Barić.

'Vatreni' su pobjedama protiv Srbije i Walesa odradili velik posao na putu prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu, no Otto Barić smatra da je pred njima još puno posla.

"Imamo mi tu kvalitetu, ali imaju i Belgijanci. Hoću reći da je to teško odgovoriti. To će dati ove sljedeće utakmice. I naša protiv Srbije i specijalno naša protiv Belgije i onda ćemo vidjeti uspijeva li to sve kako mi to želimo", zaključio je Barić.