Lokalni izbori

HSS

Matković tražio previše. Kandidatkinja za gradonačelnicu Zlata Halusek

Zlata Halusek kandidatkinja je liste Hrvatske seljačke stranke i Bloka Umirovljenici zajedno a koji su ujedno danas potpisali i koalicijski sporazum o suradnj za predstojeće lokalne izbore.

Koalicija HSS i BUZ
Piše: Republika.eu / STV

Osijek je postao suzna dolina iz koje bježi njegova mladost, grad siromašnih građana – ustvrdio je predsjednik osječkog HSS-a Damir Lukač. Smatra da proračun grada mora biti u službi građana i gospodarstva, naglašava kako stranke njihove koalicije nisu sudjelovale vođenju gradske politike u posljednjih 20 godina te tvrdi da je njihova kandidatkinja za gradonačelnicu Zlata Halusek najbolji izbor.

- Zato što je osoba koju smo kandidirali živjela preko 30 godina sa problemima naših građana i kao takva sigurno ima pravo reći što i kako rješavati. Jer kad je vodila neke priče, sigurno je bilo bolje određenim kategorijama građana - rekao je Damir Lukač predsjednik HSS-a grada Osijeka.

- Želim ovdje vam reći za čega ću se ja zalagati i kao moji zamjenici gospodin Lukač i gopodin Bogdanović radit ćemo na tome da u ovom gradu promjenimo stanje u svezi toga da pomognemo građanima u ovoj teškoj situaciji - rekla je Zlata Halusek kandidatkinja koalicije HSS-BUZ za gradonačelnicu Osijeka.

Naglasila je kako idu sa jakim socijalnim programom koji će, uz gospodarski program, kaže, biti njihova promidžba.

RASPAD KOALICIJE

Kako je najavljivano da će ove stranke na predstojeće lokalne izbore izaći sa HSP-om dr. Ante Starčević i Gordanom Matkovićem, novinare je zanimalo što je s tom koalicijom.

- Koalicija je pukla. Nećemo imati zajedničku koaliciju ni na županijskoj ni na gradskoj razini. Mi ćemo idući tjedan u ponedjeljak potpisati koaliciju na županijskoj razini, predstavit kandidata za župana. Za nas je HSP Ante Starčević prošlost. Bit ću otvoren nismo se mogli dogovoriti. Oni su mislili da puno više vrijede, jedini razlog je bio to - rekao je Lukač.