Ljubav & sex

OSTANITE SVOJI

Ne mijenjajte se zbog njega

Prigrlili ste njegove stavove i interese, slušate glazbu koju on voli, družite se s njegovim prijateljima i njegovo mišljenje vam je važnije od vlastitog? Ako ste na većinu ovih pitanja odgovorili potvrdno trgnite se! Ovakvo ponašanje je nezdravo i za vašu vezu i za vaše poimanje sebe.

Zaljubljeni par   FOTO:Vanja Zubcic/Vecernji list
Piše: Republika.eu

Stručnjaci ovakvo ponašanje nazivaju 'sindrom kameleona' i upozoravaju na to da ključni faktor za funkcioniranje veze nije prihvaćanje pogleda i razmišljanja vašeg muškarca kao svojeg, već kompromis, donosi cosmopolitan.hr. 

PROMJENA 

Allie Ochs, autorica knjige ''Are You Fit To Love?'' kaže kako je osnovni razlog zbog kojeg u vezi gubite sebe vaše vjerovanje da je ljubav nešto što ili zaslužujete ili ne zaslužujete. U stvarnosti, ljubav ili postoji ili ne postoji. Ako postoji, malo toga ju može uništiti, a ako ne postoji, apsolutno ništa ju ne može isforsirati. 

CIJENA 

Ovakva veza najvjerojatnije će uništiti oba partnera jer kako tvrdi terapeutkinja i autorica knjige ''Loving Your Partner Without Losing Your Self'' Martha Baldwin Beveridge, oboje živite ili s laži ili uz nju. Partneri 'kameleona' većinom će se osjećati prevarenima, osim ako nisu jedni od onih kojima ne smeta iskorištavanje u vezama. Što se tiče žene 'kameleona', ovakvim ponašanjem ona riskira osjećaj otuđenosti i izolacije kad prekine veze sa svojim pravim prijateljima, interesima i samom sobom. 

LIJEK 

Mogu biti voljena čak i ako nisam savršena.

Mogu biti voljena baš ovakva kakva jesam.

Mogu biti voljena dok se držim svojih ciljeva u životu.

Mogu biti voljena a da se ne izgubim u ljubavi.

Mogu biti voljena ako se prepustim i dopustim to. 

Ove afirmacijske izjave pomoći će vam da grozno kameleonsko stanje prebrodite ili zadržite što dalje od sebe jer zapamtite, zdrava ljubav je namjerna uzajamna ovisnost kroz koju postajemo puno više od nas samih, nikad manje.