Putovanja

MALDIVI

Atraktivna destinacija za medeni mjesec

Zamislite palme, prekrasne plaže s kristalno bijelim pijeskom, tirkiznim lagunama i koraljnim grebenima. Mi vas mislima vodimo na Maldive, aktualno mjesto za odmor, ponajprije za vaše prvo bračno putovanje.

Maldivi   FOTO:skitaj.com
Piše: Republika.eu / Zanosna.com

Maldivi su otočna država u Indijskom oceanu, jugozapadno od Indijskog poluotoka, a sastoje se od 1.200 otoka grupiranih u 26 atola, među kojima je 200 naseljenih dok se ostalih 80 koristi isključivo za turizam te tako pruža sve potrebno za luksuz svih onih koji žele odmor od pet zvejzdica.

Službena je religija Islam, a jezik većine stanovništva Divehi, indoeuropski jezik srodan je singaleškom glavnom jeziku Šri Lanke. Gospodarstvo ove prekrasne lokacije temelji se na turizmu i ribarstvu.

Možda ćemo vas još više zaintrigirati sa činjenicom da je na Maldivima tijekom zimskih mjeseci stalno sunčano što još više popravlja atmosferu nakon tmurnih i hladnih dana.

Ne samo što ćete imati potreban mir koji vi i vaš partner tako silno želite nego ćete moći ujedno uživati u brojnim uslugama hotela kao što su podvodne toplice koje se nalaze u jednom od luksuznih odmarališta, a ti prizori su jedni od kojih zastaje dah.

Ako ste vi i vaša draga ljubitelji malo aktivnijeg odmora i ne želite svoj medeni mjesec provesti uglavnom izležavajući se, Maldivi nude bogatu ponudu što se tiče ronjenja i surfanja.

Kada malo bolje pogledate to je i logično budući da se radi o jedinstvenim prirodnim ljepotama kako na obali tako i ispod mora. Tu se prije svega misli na nevjerojatne koraljne vrtove s bogatim biljnim i životinjskim svijetom.

Pored toga što su prekrasni, Maldivi imaju i svoju tamniju stranu, a odnosi se na cijene svega što je van hotela. Pritom se misli na suvenire i sve ostalo, tako ako se odlučite na kupovinu dobro razmislite koliko je to pametno. Također treba biti oprezan kada se izlažete suncu i isto tako ako se odlučite na plivanje između otoka, jer ste u opasnosti zbog izuzetno jakih struja, stoga bi bilo najbolje izbjegavati takve egzibicije.

Maldivi su zaista prekrasna lokacija za koju se isplati štedjeti, jer ćete pored prekrasnih plaža o kojima svi sanjaju, doživjeti nevjerojatnu prirodu koju niste mogli ni zamisliti, možda samo u svojim snovima dok ste maštali o moru tirkizne boje s velikim brojem palmi kojima ste okruženi.

IZVOR: Zanosna.com