Nogomet

STANKO MRŠIĆ

Na Kantridi očekujem pozitivan rezultat

Nogometaši Osijeka otputovali su u Rijeku, gdje ih sutra na Kantridi čeka utakmica 26. kola MAXtv Prve lige. Domaćin je u velikom naletu u borbi za vrh, a Osijek desetkovan izostankom gotovo polovice momčadi.

Stanko Mršić   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

U Rijeci neće igrati kapetan Smoje i Aleksić zbog crvenih kartona, zatim ozljeđeni Mišić, te Kvržić i Lešković koji su članovi Rijeke, dok je upitan nastup stopera Leke. Debitirat će tako mladi juniori Šimunec i Tomašević u obrani.

Bez obzira na to, Osječani očekuju povoljan rezultat na Kantridi.

"S obzirom na poziciju rezultata i tradiciju na Kantridi očekujem povoljan ishod i bez obzira na izostanke. Kad se oni postave napadački bit će prostora za nas, pa očekujem da ih uz čvrsti blok u sredini pokušamo iznenaditi na kontre i polukontre, i tako uspijemo ostvariti povoljan rezultat", kaže trener NK Osijeka Stanko Mršić.

Mršić ističe kako je to prilika za mlade igrače, koji će debitirati. Sportski direktor Miroslav Žitnjak komentirajući neigranje Kvržića i Leškovića ističe kako samo u Hrvatskoj postoji to da igrač, iako je član kluba, ne smije nastupiti za klub čiji će dres nositi nagodinu. Dakle, Kvržića i Leškovića nikakav zakon ne sprječava igranju u Rijeci.

Na put na Kantridu trener neće voditi oporavljenog Tomislava Šoršu. S ovakvim sastavom Osječanima su šanse minimalne, no možda baš zato i naprave čudo. Utakmica Rijeka – Osijek igra se sutra od 19 sati.