Brodsko-posavska

PREVENTIVNO-REPRESIVNA AKCIJA

Akcija 'Alkohol' i 'pijane naočale'

Prometna policija će ovoga vikenda u subotu od 22 sata do 5 sati u nedjelju u jutro na području grada Slavonskog Broda provesti preventivno-represivnu akciju 'Alkohol'.

Ilustracija   FOTO:Petar Glebov/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Tijekom ove akcije osim represivnog djelovanja (prema vozačima i drugim sudionicima u prometu koji krše prometna pravila, a posebno onima koji pod utjecajem alkohola upravljaju vozilima) policija će provesti i edukativni odnosno preventivni dio u kojem će vozači imati priliku isprobati takozvane 'pijane naočale', koje stimuliraju stanje alkoholiziranosti iznad 1,00 promila, a potom i iznad 2,00 promila alkohola u organizmu, izvijestili su iz policije.

Cilj ovog dijela akcije je ukazati vozačima, a posebno onima mlađe životne dobi na opasnosti i štetne posljedice konzumiranja alkoholnih pića i vožnje pod utjecajem alkohola. Isprobavanjem tih naočala npr. prilikom stavljanja ključa u bravu ili hodanja po ravnoj liniji vozači će se moći osobno uvjeriti koliko alkohol umanjuje vozačke sposobnosti odnosno kako u stvari vidi vozač pod utjecajem alkohola, a zbog takvog stanja se dešavaju i prometne nesreće, a najčešće one s najtežim posljedica.