Nogomet

I SEDMA UTAKMICA BEZ GOLA

NK Osijek poražen od Rijeke

Rijeka je zasluženo slavila na Kantridi pogotkom Leona Benka u 31. minuti utakmice. Osijek je solidno odigrao posebice prvo poluvrijeme, kada su bili potpuno ravnopravni s domaćinima.

06.04.2013., stadion Kantrida, Rijeka - MAXtv 1. HNL, 26. kolo, HNK Rijeka - NK Osijek   FOTO:Goran Kovačić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Rijeka ipak s više prigoda, ali onu najveću imao je Osijek preko Kurtovića u 12. minuti utakmice. Da je tada, kod 0:0, kapetan Osijeka na ovoj utakmici zabio, pitanje je kako bi se utakmica dalje razvijala.

Rijeka očito potrošena posljednjim utakmicama, nije pružila očekivano dobru partiju, ali zato je zaslužan i Osijek koji se ponovno čvrsto postavio na terenu s debitantima na stoperskim pozicijama juniorima Šimuncom i Tomaševićem.

Ipak, Šimunec je zaspao kod namještanja zaleđa u 31.minuti kada je Benko zabio. Dobar potez trenera Osijeka bio je ofenzivnije postavljanje Ibriksa i Pavića, a posebno je oduševio najbolji Osječanin večeras, lijevi bočni, 18-godišnji Antonio Pavić. Prodirao je po lijevom boku u prvom dijelu, i ubacio nekoliko opasnih lopti pred gol Mancea. U napadu Osijek ipak jalov, nemoćan. Ništa nisu mogli Lukić, koji je bio sam u špici, pa kasnije i Zulim i Pongračić.

Rijeka iskusna, opet je solidnu partiju pružio Osječanin Jugović. Dojma smo da su za bijelo plave igrali Lešković, Kvržić i Šorša, imali bi puno veće izglede u ovoj utakmici.

Ovako Osijek ostaje i sedmu utakmicu bez pogotka, a sljedeće kolo u Gradskom vrtu igraju možda i ključan susret u borbi za ostanak. U goste bijelo plavima dolazi Zadar, koji je pobjedom nad Istrom došao na samo tri boda manje od Osijeka. U Rijeci je bila i skupina od 50-ak osječkih navijača koji su najavili proslavu 25. rođendana Kohorte.