Društvo

BOJAN GLAVAŠEVIĆ

Korištenje snimaka moga oca nije bilo primjereno

Prosvjed je na Trgu bana Jelačića koji je prema procjenama policije okupio 20 tisuća ljudi, a prema organizatoru dvostruko više, počeo je puštanjem snimke Siniše Glavaševića iz ratnog Vukovara. Bojan Glavašević, sada pomoćnik ministra branitelja, njegov sin, smatra da je bilo neprimjereno ih koristiti u ovom kontekstu..

Bojan Glavašević   FOTO:Borna Filic/PIXSELL
Piše: Media Servis

"To su ratne snimke, pripadaju ratnom kontekstu, a ovo vrijeme je potpuno drugačije i ovaj kontekst je potpuno drugačiji. Zato mislim da ih nije bilo primjereno koristiti. Nitko nas, moju obitelj nije pitao bi li to bilo ok... Mi nemamo nikakvih prava na taj materijal, ali možda bi bilo korektno, jer su i to Vukovarci, da su nas pitali".

Stoga Glavašević naglašava - moja obitelj njegovo ime i njegovo djelo nikada nije koristila za politički marketing, a Stožer je ovoga puta upravo to učinio. "Zato mislim da to nije bilo u redu", rekao je Glavašević.

Pomoćnik ministra branitelja osvrnuo se i na sam prosvjed.

"Prosvjed sam po sebi je demokratsko pravo svih građana i u tom smislu sigurno da ga podržavam. No govor mržnje koji se ponovno pojavio na ovome prosvjedu je žalostan i žao mi je što se to dogodilo", rekao je Bojan Glavašević.