Osječko-baranjska

IVANETIĆ

Treba izgraditi EKO dvorište i građanima podijeliti vreće za otpad

"Nakon 12 godina ignoriranja brojnih problema u Đakovu, zbog čega grad samo tone u izolaciji, sukobima i rekordnoj nezaposlenosti, uoči izbora, a redovito nakon predstavljanja svake točke mog razvojnog Programa ZA 5, „oživljavaju“ nekakvi silni planovi i ideje gospodina Vinkovića tvrdeći da je baš on to isto planirao već tri mandata.", ističe Jasenko Ivanetić.

Jasenko Ivanetić   FOTO:Radio Đakovo
Piše: Republika.eu

Ivanetić dodaje kako je ipak sretan što je predstavljanje točke njegovog programa ZA 5 – „Đakovo - Zeleni grad“ barem djelomično, prema njegovom mišljenju, pokrenulo na rad aktualnog i kako ga on naziva "navodnog gradonačelničkog" kandidata HDSSB-a, jer i ovo kratko vrijeme, ističe Ivanetić, koliko će Vinković, prema njegovom mišljenju, voditi grad ne smije biti izgubljeno za građane Đakova. 

"Otpad nije smeće, te će stoga svi oni građani koji budu sortirali otpad, plaćati nižu cijenu odvoza otpada. Žalosno je da danas u Đakovu unatoč činjenici da plaćamo jednu od najskupljih naknada za odvoz otpada nemamo niti jedno eko dvorište gdje bi ljudi mogli na ekološki prihvatljiv način odložiti staklo, papir, plastiku, gume, ulje, baterije i ostalo", navodi u priopćenju Ivanetić.

Kandidat za gradonačelnika Đakova Jasenko Ivanetić nadalje ističe kako rješenje postoji jer će uz Eko dvorište građanima podijeliti i vreće za klasifikaciju otpada koje će se, prema njegovim riječima, posebno skupljati. "Sredstva za taj projekt u velikoj mjeri odobravaju i EU fondovi, iz kojih grad nije uprihodovao niti lipe.", zaključuje Ivanetić u priopćenju.