Vukovarsko-srijemska

VUKOVAR

Obnovljeno pročelje Radničkog doma

U Vukovaru je održana svečanost povodom obnove pročelja Radničkog doma kojoj si nazočili predsjednik RH Ivo Josipović, predstavnici Europske unije, čelnici RH, Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara.

Svečanost povodom obnove pročelja Radničkog doma u Vukovaru   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Republika.eu / HRV

Obnova Radničkog doma započela je prije dvije godine sredstvima  EU i ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kroz Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, a provodi ga UNDP Hrvatska. Protekle dvije godine tekla je obnova pročelja u iznosu od oko 1,6 milijuna eura, a za unutarnje uređenje i opremu doma potrebno je još oko 2,7 milijuna eura. 

Obnova Radničkog doma predstavlja i simboličnu obnovu  ne samo grada nego i njegovih stanovnika  te šalje poruku kvalitetnijeg suživota i izgradnje budućeg zajedništva svih stanovnika koji u njemu žive poruka je predsjednika RH dr. Ive Josipovića.

Potpredsjednik  Europskog parlamenta Miguel  Angel  Martinez  naglasio je na svečanosti  da su  Hrvatska i Vukovar dio su Europe što će pokazati i predstojeći izbori za Europski parlament a potvrditi će se 1. srpnja ove godine službenim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

Prema riječima gradonačelnika Vukovara Željka Saboa  projekt unutarnjeg uređenja već je spreman za realizaciju kojom će  Vukovarci ma  ponovno biti na raspolaganju ova kultna vukovarska građevina, javlja Hrvatski radio Vukovar.

IZVOR: Hrvatski radio Vukovar