Gospodarstvo

VIDOŠEVIĆ

1. srpanj je prilika, ali i obveza

Drugi je dan Brown foruma. 200-tinjak gospodarskih stručnjaka iz regije i SAD-a danas će na panel raspravama govoriti o temama poput: "Uloga poduzetnika u gospodarskom rastu i "Kako naći investitora za dobar projekt".

Brown forum   FOTO:Zeljko Mrsic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Ključni pokretači rasta su inovacije i poduzetništvo, a ovaj forum je prilika tvrtkama iz Hrvatske i regije da što bolje iskoriste iskustva američkih start up projekata, istaknuo je na otvaranju trećeg Brown foruma predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević.

"Hrvatska je danas pod svjetlima reflektora, na pragu ulaska u Europsku uniju. Ona je našim partnerima iz susjedstva i prvi kontakt s Europskom unijom od 1. srpnja. To stvara jednu priliku i veliku obvezu da tu priliku iskoristimo".

Jedan od glavnih ciljeva ovog skupa je povezivanje poduzetnika s potencijalnim investitorima, a uz veleposlanstvo SAD-a, Brown forum supotpisuju i tri hrvatska ministarstva. Čelnik jednog od njih, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, naglasio je važnost ovakvih događaja za razvoj manjeg i srednjeg poduzetništva...

"Imamo jako puno poduzetnih, mladih ljudi, s dobrim idejama koji su se već afirmirali ili će se afirmirati. Moramo razvijati duh zajedničkog ulaganja, ulaganja u kapital koji će omogućiti da te tvrtke izađu i na druga tržišta", kazao je Maras.