Vukovarsko-srijemska

VUKOVAR

Splićanka oporučno donirala stan za potrebe izgradnje vrtića u Vukovaru

Pokojna profesorica hrvatskog jezika i književnosti, Ljeposlava Dobrila Vojnović oporučno je svoj splitski stan namijenila za potrebe vukovarske djece. Tako će se dječji vrtić u vukovarskom prigradskom naselju Sotin rekonstruirati uz pomoć nesvakidašnje donacije.

Vukovar   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Media Servis

Stan od 50 kvadrata u centru Splita prodan je, pa vrtić u Sotinu dobio 880 tisuća kuna u gotovini. Razlog što je izbor pao na vrtić je bio i više nego očigledan.

"Djece ima, a prostora u vrtićima nema. U Sotinu je bio vrtić u prostorijama škole dok se škola nije počela obnavljati. Kad je škola ušla u obnovu, vrtić je ukinut i djeca iz Sotina svako jutro putuju u Vukovar", kazao nam je predsjednik Udruge vukovarskih branitelja Ivo Kovačić, koji po želji obitelji vodi računa o ulaganju ostavinskih novaca.

"Nebrojeno puta zahvaljujem cijelo obitelji Vojnović. Odrekli su se sredstava ne samo za djecu ove generacije, nego i za sve ostale buduće generacije", rekao je Kovačić.

Novi vrtić bi za najviše 3 mjeseca trebao otvoriti vrata sotinskim mališanima, čija će sreća značiti i ispunjenje posljednje želje Splićanke Ljeposlave Dobrile Vojnović