Požeško-slavonska

OSTOJIĆ U POŽEGI

Za dva tjedna kreće sanacija županijskih bolnica

Ostojić je najavio da će ove godine Ministarstvo izdvojiti još 6 do 7 milijuna kuna za objedinjavanje bolničkog hitnog prijema. Obećao je pomoć i u rješavanju nedostatka parkirališnog prostora zajedno s gradom Požegom.

Ministar Ostojić u posjeti požeškoj bolnici   FOTO:Dusan Mirkovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

"U Opću županijsku bolnicu Požega Ministarstvo zdravlja je u 2013. godini uložilo 4,8 milijuna kuna, najviše 2 milijuna kuna u digitalni polivalnetni teledirigirani RTG koji je zamijenio 22 godine star rengen te milijun kuna u odjel hemodijalize koja se nalazila u neuvjetnim podrumskim prostorijama", kazao je prof. Rajko Ostojić, ministar zdravlja nakon današnjeg obilaska požeške bolnice u pratnji njezinog ravnatelja prof. Željka Glavića, predstojnika pojedinih odjela te gradonačelnika Zdravka Ronka, javlja Večernji list 

Posebno je zahvalio gradonačelniku na njegovoj skrbi za bolnicu i upornost u traženju opravdanih sredstava za požešku bolnicu te upravi na transparentno provednim natječajima za opremu.

Najavio je da će ove godine Ministarstvo izdvojiti još 6 do 7 milijuna kuna za objedinjavanje bolničkog hitnog prijema. Obećao je pomoć i u rješavanju nedostatka parkirališnog prostora zajedno s gradom Požegom. Iako je požeška bolnica jedna od najboljih i s najmanjima dugovanjima ministar je kazao, da je unatoč tome, dobro što će i ona ići u sanaciju.

"Počela je sanacija kliničkih bolnica, a u roku 10 do 15 dana će biti sanacija županijskih bolnica kada ćemo osnovati sanacijska vijeća. S obzirom da je požeška bolnica korektno vođena sanacijski upravitelj će ostati sadašnji ravnatelj kolega Glavić", kazao je ministar koji je dodao da se za sadašnjeg ravantelja, inače člana HDZ-a, posebno zauzeo gradonačelnik Ronko zbog njegovog kvalitetnog rada.

Dodao je da strah od sanacije treba otkloniti te da ima dosta uprava koje se nisu domaćinski odnosile prema svojim bolnicama zbog čega su sada u teškom položaju, a posebno se to odnosi na prekomjerno zapošljavanje.

IZVOR: Večernji list