Virovitičko-podravska

KIRIN

Laž je da smo povećali troškove za plaće zaposlenika

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin je sa svojim suradnicima održao izvanrednu konferenciju za novinare putem koje je demantirao izjave pojedinih gradskih vijećnika i nedavni natpis u jednom dnevnom listu o prekomjernom trošenju novca iz gradskog proračuna.

Ivica Kirin   FOTO:www.virovitica.hr
Piše: Republika.eu / Virovitica.hr

Kirin je demantirao napise iz novina da je prema podacima Ministarstva financija od 2009. zaključno s 2011. godinom povećao troškove za zaposlenike u Gradskoj upravi za 2.426.919,00 kuna. Time je, prema njegovim riječima, njemu osobno, ali i gradu Virovitici nanesena velika šteta jer se navodi da u ovo doba krize neracionalno troši gradski novac i to na povećanje plaća za zaposlenike. 

Najveći je trošak za zaposlenike, prema riječima Ivice Kirina, putem programa zapošljavanja djelatnika u javnim radovima, pa je Grad stoga iskoristio maksimalno ono što je dala Vlada Republike Hrvatske za zapošljavanje tih djelatnika, kako bi se što većem broju građana pomoglo da se u ovo vrijeme neimaštine i krize zaposle na određeno vrijeme, piše na službenim stranicama grada Virovitice. Iz državnog proračuna grad Virovitica je za zapošljavanje 150 djelatnika putem Programa javnih radova dobio iznos od 1.963.458 kuna.

Prema njegovim riječima i podacima s kojima raspolaže Ministarstvo financija, grad Virovitica je upravo zbog štednje sukladno dogovoru sa sindikatom zaposlenika u Gradskoj upravi donio odluku na temelju koje su se zaposlenici krajem 2010. godine odrekli svih prava iz Kolektivnog ugovora. Isto tako gradonačelnik Kirin je napomenuo kako je grad Virovitica u 2009. godini na plaće zaposlenika utrošio 7.286.931,00 kunu, a u 2011. godini 5.320.410,00 kuna. Stoga je postavio pitanje kome je u cilju da u javnosti iznosi neistine o povećanju troškova za zapošljavanje gradskih djelatnika.

IZVOR: Virovitica.hr