Osječko-baranjska

RASPUŠTENO GRADSKO VIJEĆE

Vlada rapustila predstavnička tijela, a Šimić ponovno o Gradskom vijeću

O zakonitosti rada Gradskoga vijeća grada Osijeka očitovalo se, na zahtjev Miroslava Šimića i oporbenih vijećnika Ministarstvo uprave- Uprava za politički sustav, državnu upravu te lokalnu i područnu samoupravu. Priopćenjem za javnost obratila se tajnica Grada Osijeka Jadranka Nikolov.

Gradsko vijeće grada Osijeka   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

"U svemu smo bili u pravu, naše su odluke potvrđene", kaže Miroslav Šimić pozivajući se na odgovor Ministarstva uprave.

"Odgovor na koji se poziva Šimić nije upravni akt nadzora i nema obvezujuću snagu, već je mišljenje u kojem se iznosi odgovor na upit vijećnika Šimića", poručuju iz gradske uprave.

Priopćenjem za javnost obratila se tajnica Grada Osijeka Jadranka Nikolov.

Vijećnik g. Miroslav Šimić danas 12. travnja 2013. obratio se Gradskoj upravi sa zahtjevom da mu se danas u 15 sati omogući prostor u kojem bi održao susret s novinarima, a u svezi navodne potvrde od strane Ministarstva uprave da je on Miroslav Šimić, predsjednik Gradskoga vijeća

Grad Osijek s današnjim danom službeno nije zaprimio nikakvu odluku Ministarstva uprave donesenu u postupku nadzora nad zakonitošću rada 28. sjednice Gradskoga vijeća Grada Osijeka održane 19. veljače 2013.

Grad Osijek također nije službeno zaprimio nikakav odgovor Ministarstva uprave na temu nadzora.

Odgovor Ministarstva na koji se poziva vijećnik g. Miroslav Šimić i temeljem kojega tvrdi da je potvrđen kao predsjednik Gradskoga vijeća Grada Osijeka te zbog istog želi susret s novinarima, nije upravni akt nadzora i nema obvezujuću snagu. To je pismo koje je g. Šimiću uputio i potpisao pomoćnik ministra g. Milošević i u kojem iznosi odgovor na upit vijećnika g. Šimića.

U svezi sa zahtjevom vijećnika g. Šimića za korištenjem slobodnog prostora u Gradskoj upravi naglašavamo da nikada nije bilo zaprjeke za korištenje slobodnog prostora Gradske uprave od strane, ne samo vijećnika Gradskog vijeća, već i različitih udruga pa i građana Grada Osijeka.

Stoga je g. Šimić izvješten da je, sukladno njegovom zahtjevu vijećnica u potkrovlju Gradske uprave u 15,00 sati slobodna uz napomenu da je radno vrijeme Gradske uprave do 15,30 sati.

S poštovanjem.
Tajnik Grada
Jadranka Nikolov