Nogomet

[VIDEO] NK OSIJEK

Zadar sutra pada za slavlje Kohorte!

Sutra je poseban dan za navijače nogometnog kluba Osijek. Proslava 25. rođendana Kohorte završit će središnjim slavljem na stadionu, a navijači naravno očekuju dobru igru Osijeka i konačno pobjedu.

Kohorta   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Najavljuju to i izabranici trenera Stanka Mršića. Sutra u Gradskom vrtu Osijek igra jednu od najvažnijih utakmica ovog proljeća, protiv Zadra, izravnog konkurenta u borbi za ostanak.

Zadar ima tri boda manje od bijelo plavih. Osijeku sutra igra samo pobjeda i konačno prekid negativne serije od čak sedam kola bez postignutog pogotka.

"Voda je došla do grla, pričao sam s igračima i svjesni su što su do sada napravili, što propustili, sutra nemamo pravo na kiks. Oni će sigurno sutra poginuti na terenu i dati sve od sebe. Iako ima još dosta kola do kraja, sutra nam je možda ključna utakmica, i mi moramo pobjediti", kaže trener Osijeka Stanko Mršić.

A najvjernija osječka navijačka skupina, Kohorta, slavi svoj 25. rođendan. Navijači Osijeka koji su na svakoj utakmici na tribinama, i kod kuće i na strani, očekuju pobjedu bijelo-plavih. I oni će na stadionu prirediti iznenađenje.

"Sve je jedna velika tajna, nećemo ništa otrkiti. Sve će te vidjeti na stadionu i pozivam sve da dođu, jer imat će što vidjeti. Igračima poručujem da se bore, daju sve od sebe i konačno da pobjede. Sutra moraju pobjediti", kaže Ivica Polih, predsjednik Kohorte.

Što se sastava tiče, u momčad se vraćaju kapetan Smoje, te Kvržić i Lešković. Šorša će biti na klupi. 

Utakmica Osijek - Zadar počinje sutra u 16 sati, a večeras Kohorta je priredila karusel gradom, te je organiziran i party u bivšoj Vegi od 21 sat.