Nogomet

MNK OSIJEK VBK

Poraz u Zrinjevcu za kraj sezone

Igrači Osijeka VBK u 21. kolu predposljednjem osnovnog djela natjecanja poraženi su na Zrinjevcu od sastava Novo Vrijeme Apfel iz Makarske s 4:1. Bila je to utakmica u kojoj su domaći bijeli gajili nade da, ukoliko pobjede ostaju u utrci za play offom u posljednjem kolu, no nakon ovog poraza za Osječane sezona je završena.

Ilustracija   FOTO:Screenshot STV
Piše: Republika.eu / STV

Iako bolji od samog početka, Osijek VBK nije pronalazio put do mreže sjajnog vratara gostiju Perkovića koji je odličnim obranama postao i igrač utakmice.

Gosti su kaznili promašaje domaćih, u prvom djelu golom Fetića, a onda i u nastavku preko Kazazića i dva puta Drndića.

Osijek VBK je ipak brzo smanjio na 2:1 preko Pandurevića u drugom djelu igre, i tada su bijeli potpuno stisnuli goste, ali nisu imali sreće. Dakić i Horvat pogađali su i okvir mreže.

Novo Vrijeme je tako novom pobjedom osiguralo nastup u Ligi za prvaka. Koliko im je važna bila ova utakmica pokazalo je slavlje gostiju nakon ostvarene pobjede.

"Cijeli dan smo putovali, imali smo naporan put, ali eto skupili smo se i odlučili dati sve od sebe i dobiti ovu utakmicu jer nam je bila jako važna. S njome smo osigurali play off", kaže Alen Fetić.

"Tri utakmice u šest dana, nije to lako. Iscrpili smo se, ali nismo imali sreće danas. To je sport. Promašivali smo puno, pogađali prečke, golman branio. Ali eto, glavni cilj smo ipak ostvarili, a to je ostanak u ligi", kaže Gordan Duvančić iz MNK Osijek VBK.

Najbitnije je kako je osječki klub osigurao nastup u elitnom razredu i sljedeće godine, ali ponovno ostaje žal što Osječani nisu izborili plasman u Ligu za prvaka. Jer, pokazali su kako mogu igrati protiv najboljih, kao što su nedavno na Zrinjevcu svladali i lidera na ljestvici, sastav Nacionala.