Društvo

TAJNA DELOŽACIJA

Udruga Živi zid prosvjeduje protiv deložacije obitelji Frlan

Jutros oko 6 sati započela je deložacija obitelji Frlan u zagrebačkom naselju Rudeš. Prema informacijama iz udruge Živi zid, policija je obitelji pokucala na vrata bez ikakvih prethodnih najava, zbog čega je, tvrdi Damir Crnčić iz te udruge, deložacija protuzakonita.

Deložacija obitelji Frlan   FOTO:Daniel Kasap/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Po ovršnom zakonu, obje strane u postupku moraju sedam dana unaprijed dobiti obavijest na koji dan i u koje vrijeme se provodi deložacija. Jutros je obitelji Frlan policija pokucala na vrata i u ruke im odmah na licu mjesta, predala taj zahtjev, znači, kršeći ovršni zakon", objašnjava Crnčić

Obitelj bi iz kuće trebala iseliti jer je banka, kod koje su podigli kredit za kuću, nekretninu u međuvremenu prodala zbog navodnog neredovitog plaćanja rata za otplatu. Prvi pokušaj deložacije osmeročlane obitelji propao je krajem veljače ove godine

Prema najnovijim informacijama, obitelj Frlan je i dalje u svom domu, iz kojeg policija iznosi stvari te brani pristup kući.

"Trenutno stanje je takvo da okolo kuće ima preko stotinjak policajaca. Tu su marice, plave kacige, jedna blokada cijelog prilaza, cijelog kvarta, kao da su teroristi neki unutra", kaže Crnčić. 

Iz policijske uprave poručuju kako slučaj ne mogu komentirati te kako je policija danas na Rudešu samo pružala asistenciju.