Požeško-slavonska

U ODNOSU NA LANI

Zabilježen porast kriminala u Požeško-slavonskoj županiji

Kriminal je porastao za 16 posto u prvom tromjesečju 2013. godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine

PU Požeško-slavonska   FOTO:Dušan Mirković/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

"Kriminal na području Požeško-slavonske županije porastao je za 16 posto u prvom tromjesečju 2013. godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine", kazala je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske na konferenciji za novinare, javlja Večernji list.

U tom razdoblju počinjeno je 157 kaznenih djela, najviše iz područja općeg kriminaliteta. Slijedi organizirani kriminalitet, gospodarski, kriminalitet droga te prometa. Ukupna materijalna šteta nastala kaznenim djelima iznosi 3,4 milijuna kuna što je skoro za dva milijuna kuna više nego prošle godine.

U prva tri mjeseca ove godine zabilježeno je i stotinu prekršaja narušavanja javnog reda i mira što je za 35 posto više nego lani. Najveći broj prekršaja zabilježen je na području gradova Požege, Pleternice, Pakraca i Kutjeva. Najčešće je bila riječ o tučnjavama, svađama i vikanju na javnom mjestu.

Isto tako bilo je i više prometnih nesreća, gotovo osam posto, u odnosu na prošlu godinu. Ukupno je zabilježeno 127 prometnih nesreća u kojima je nastradala 61 osoba od kojih je jedna poginula. Najčešći uzrok nesrećama bila je neprilagođena brzina te nepoštovanje prednosti prolaska.

IZVOR: Večernji list