Razno

SAVJETI

Kako urediti balkon ili terasu?

Većina vas složiti će se s nama da su pri kupnji stana ili kuće bitan faktor balkon ili terasa koji u svakom slučaju daju završni izgled kuće. Isto tako, to je onaj kutak našeg doma u kojem, s lijepim vremenom, se opuštamo i uživamo. Nije isto kada ostanete lišeni tog malog prostora koji vas spaja s vanjskim svijetom.

Balkon   FOTO:coolinarika.com
Piše: Republika.eu / magazin.net.hr

Balkon predstavlja mjesto koje je definitivno višefunkcionalno, a bez obzira služi li vam kao prostor za sušenje mokrog rublja, kao pušionica ili kao prostor gdje neometano možete uživati u svojoj kavici na suncu, on je sigurno jedan od najdražih prostora koji posjedujete.  

S obzirom da je došlo proljeće i vrijeme je sve viših temperatura i sve češćeg sunca, krajnje je vrijeme da uredite balkon po svojoj mjeri i želji. Ovisno o njegovoj veličini i vašim potrebama, kako ga urediti i prilagoditi vlastitim potrebama, mi vam donosimo nekoliko savjeta:

1. Sunčani prostor za jelo

Nema ljepšeg osjećaja nego započeti dan s doručkom. A ako taj doručak iznesete van na balkon i uživate u njemu kroz prve zrake sunca i na svježem zraku, ugođaj će biti nezamjenjiv. Naoružati će te se pozitivnom energijom za dan koji slijedi, moći ćete dobro procijeniti kako se odjenuti, a imate li uz to i prilike za lijepim pogledom, što više reći... Sve što trebate za ovu soluciju je mali stol i stolice. 

2. Čitati, sjediti i uživati 

Družiti se s prijateljima na balkonu i uživati u ispijanju kavice ili u čaši vina na svježem zraku svakako je nešto što će doprinijeti vašoj kvaliteti života. Osim toga, čitanje omiljene knjige na ležaljci nešto je što će vas potpuno opustiti i pripremiti na nove izazove svakodnevice. Čak ako i  morate nakon posla sjediti za laptopom i ispunjavati svoje obveze, sigurni smo da će te na balkonu uređenom po svom obaviti to brže i ugodnije.

3. Vaš mali zeleni svijet

Ako ste ljubitelj zelenila, biljaka i prvih vjesnika proljeća, ovaj je prijedlog idealan za vas. Na svom balkonu ili na terasi stvorite mali kamenjar, vrt ili police sa cvijećem kako bi vaše mjesto za odmor bilo još ugodnije. Održavanje vrta će vas opustiti, a pored njega dovoljno je da nabavite jednu ležaljku iz koje možete biti ponosi na vaš zeleni svijet.

Izvor:magazin.net.hr