Lokalni izbori

SURADNJA HDZ i HSP A.S.

Gordan Matković morao odustati od kandidature za gradonačelnika Osijeka!?

HDZ i HSP A.S. sutra će u Osijeku potpisati koalicijski sporazum u sklopu kojega će Gordan Matković službeno odustati od kandidature za gradonačelnika Osijeka.

Gordan Matković   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Očito kako su obje stranke, ponesene dobrim izbornim rezultatoma izbora za Europski parlament, odlučile popustiti u svojim stavovima koji su priječili dosadašnju suradnju u Osijeku

Da sve ide u tom smjeru dalo se naslutiti kada je pukla koalicija HSS-a i HSP-a A.S.. Tada je HSS optužio Matkovića da traži previše, no za pretpostaviti je da je Matković već tada znao za dogovor s HDZ-om.

HDZ već duže vremena ima svog kandidata u osobi Dražena Vidovića, pa će Matković po nalogu šefice strane Ruže Tomašić morati odustati od kandidature. Saznajemo kako Matkoviću neće biti ponuđeno niti mjesto zamjenika gradonačelnika, već će se morati zadovoljiti sa mjestom na listi za Gradsko vijeće ili Županijsku skupštinu.

Potpisivanju sporazuma sutra u 13,30h u stranačkim prostorijama HDZ-a osobno će nazočiti i šefica HSP A.S. Ruža Tomašić sa najbližim suradnicima.