Ostalo

ČEDO PRODANOVIĆ

Čačić sutra neće doći na Vrhovni sud

Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović nije želio previše komentarati svjedočenje pjevača Mate Miše Kovača. Rekao je tek da je u odnosu na njihovu obranu rekao ono bitno. Osvrnuo sena sutrašnju sjednicu Vrhovnog suda u slučaju Radimira Čačića, a na kojoj će se odlučiti o kazni zbog nesreće u Mađarskoj.

Radimir Čačić   FOTO:Robert Anić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Bivši prvi potpredsjednik Vlade sutra se, kako je Prodanović rekao, neće tamo pojaviti već će doći samo odvjetnici. Pojasnio je što stoji u žalbi.

"Mi smo u žalbi tražili, budući da je presuda Županijskog suda nepovoljnija u odnosu na mađarsku, da se poštuje princip, odnosno da se ne može izreći stroža kazna nego u Mađarskoj. Dakle, da se to uskladi, to je samo pitanje samog načina nastupa na eventualni uvjetni otpust. A drugo smo u žalbi, s obzirom na to da imamo pravo na žalbe, a nešto nam se to jako spočitava, tražili da se ublaži donekle ta sankcija, a da to ostane u zadatim okvirima koje je postavilo mađarsko pravosuđe", rekao je Prodanović koji nije želio licitirati o mogućem trajanju kazne.

"Ona olakotna okolnost na koju smo se pozvali, a to je sudjelovanje u Domovinskom ratu, se treba honorirati kao i svima dugima. Postavlja se sad pitanje na koji način se interpretirao taj naš navod, pa nam se spočitava da smo spomenuli da je on pukovnik Hrvatske vojske. Mi smo to spomenuli jedino u kontekstu dokaza da je bio sudionik Domovinskog rata, jer on nikada nije izvlačio nikakve privilegije iz toga, niti se 'stavio' na listu branitelja", rekao je Prodanović.

Podsjetimo Radimiru Čačiću u Hrvatskoj je potvrđena kazna mađarskog suda od 22 mjeseca zatvora zbog izazivanja prometne nesreće s dvoje poginulih. Od toga bi polovicu trebao odslužiti iza rešetaka.