Crna kronika

RASPRAVA O ŽALBI

Hoće li Vrhovni sud ublažiti kaznu Čačiću?

Vrhovni sud danas će raspravljati o žalbi Radimira Čačića osuđenog na godinu i 10 mjeseci zatvora zbog prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. Bivši prvi potpredsjednik Vlade na Sud neće doći...

Radimir Čačić   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Media Servis

Čačić je u Mađarskoj osuđen na 22 mjeseca zatvora od čega polovicu mora provesti iza rešetaka a ostatak se može zamijeniti uvjetnom kaznom. Odmah nakon presude Čačić je povukao najavljivani potez.

"Konzekvence su jasne, ja podnosim ostavku na svoje funkcije u Vladi", rekao je tada Čačić.

Presudu je u siječnju potvrdilo hrvatsko pravosuđe. Čačić se žalio i zatražio nešto blažu kaznu, jer na više od toga mađarska strana ionako ne bi pristala. Odvjetnik Čedo Prodanović nije želio spekulirati kolika bi ta kazna mogla biti.

"Nećemo sada licitirati, samo je jasno da se ona olakotna okolnost na koju smo se pozvali, a to je sudjelovanje u Domovinskom ratu, treba honorirati, kao i svima drugima", kazao je Prodanović.

Mađarska je dala prethodnu suglasnost, pa tamošnji ministar pravosuđa mora amenovati odluku Vrhovnog suda. Tek nakon toga, Čačić će moći na odsluženje kazne u hrvatski zatvor.