Ljubav & sex

SLOMLJENO SRCE

Kako ga preboljeti

Nijedan prekid nije ugodan, pogotovo ako ste vi ti koji ste ostavljeni. No, ipak su prekidi često i najbolje što se može dogoditi, a pogotovo ako je bila riječ o ne baš funkcionalnoj vezi. Iako je ona stara poslovica „vrijeme liječi sve“ istinita, osobu s kojom ste proveli vrijeme i dijelili sve teško je zaboraviti preko noći, no uz par savjeta možete si pomoći da se to dogodi što prije.

Izliječite slomljeno srce   FOTO:healthtap.com
Piše: Republika.eu / cosmopolitan.hr

Za početak je važno prekinuti svaki kontakt. U to je uključeno i brisanje s Facebook liste prijatelja, e-maila, brisanje broja telefona, a ukoliko ste imali zajedničke prijatelje preporučljivo je nakratko se odmaknuti i od njih. Ako vas bivši nazove ili pošalje poruku, ignorirajte i ne odgovarajte koliko god teško bilo, pozivi i dopisivanje situaciju u kojoj se nalazite napravit će samo još gorom.  

Slobodno se isplačite. Ako ste nekoga voljeli, normalno je da nećete odmah sutra krenuti dalje kao da ništa nije bilo. Povremeno se isplakati i razmišljati o vezi i prekidu je okej, no nemojte se uvući u staru trenerku i izolirati od svega i svih. Izlazite i družite se s ljudima koje ste možda pomalo i zapostavili dok ste bili u vezi. Dobro društvo skrenut će vam misli i pomoći da se osjećate dobro.

Žene često idealiziraju svoje partnere, a ako su one te koje su ostavljene, često krive sebe za prekid. Nemojte si to dopustiti. Možda i jeste krivi, možda i niste, ali on sigurno nije bio baš toliko divan i krasan kao slika što ste si stvorili u glavi. Umjesto da analizirate, pokušajte realno sagledati vašu vezu i ne samo svoje nego i njegove mane kojih sigurno ima.

Nemojte se zapustiti i hodati namrgođeni, nenašminkani i masne kose. Zdravije se hranite i krenite na firtness, „nabildajte“ i samopouzdanje i flertujte s drugim dečkima, jer čim budete zadovoljni i sa svojim odrazom u ogledalu i sa samom sobom, bit ćete i sretniji.

Ako ga slučajno sretnete negdje, bilo samog ili s novom curom, nemojte dopustiti da vidi da ste povrijeđeni. Ni u kojem slučaju si nemojte priuštiti plakanje u javnosti i ponižavanje same sebe, nego nabacite svoj najbolji osmjeh, nonšalantno ga pozdravite i pravite se da ste ga preboljeli koliko god vas gušilo. Sigurno ćete se osjećati puno bolje kad vidite koliko je zbunjen jer je mislio da ćete umrijeti bez njega.

Ne vraćajte se na staro. Uvijek postoji mogućnost da dođe do pomirbe, no prije nego što ju objeručke prihvatite dobro razmislite. Prekinuli ste s razlogom, koji god on bio, a ako se pomirite možda ćete isto ovo prolaziti ponovno. Priuštite si malo soliranja i uživajte u slobodi, a tko zna, možda usput i upoznate nekog novog.