Politika

ISPRIČAO SE DJECI S AUTIZMOM, ALI I UZVRATIO

Karamarko: Kada su meni govorili da sam introvertiran i da fufljam tada me nitko nije zaštito

Zatražit ćemo prijevremene izbore nakon 1. srpnja, poručio je u ekskluzivnom intervjuu za Media servis predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji najavljuje pobjedu na lokalnim izborima. Smatra da Vlada u 17 mjeseci nije napravila ništa kako bi podigla standard građanima. Osvrnuo se i na mogućnost povlačenja tužbi za genocid, ali i uputio ispriku roditeljima djece s autizmom.

Tomislav Karamarko   FOTO:Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Vlada je osiromašila građane, ništa nije napravila za njihov standard, na burzi je 370 tisuća nezaposlenih, mladi su bez posla", poručio je Tomislav Karamarko osvrnuvši se na poruke poslane s jučerašnjeg prosvjeda.

"Samo ne znam jesu li doprle do vlasti, jer ovih njihovih 17 mjeseci ne upućuje da imaju dobar sluh."

Stanje u državi je katastrofalno, svakodnevno gledam redove ispred pučke kuhinje, kaže Karamarko koji ne bježi od toga da je redova bilo i u vrijeme vladavine HDZ-a no ističe.

"Punije su sada, vjerujte. Ja promatram sa svog balkona i svoju djecu tjeram na balkon da gledaju i ti su redovi puno veći nego što su bili."

Stoga će nakon 1. srpnja zatražiti raspisivanje prijevremenih izbora. Smatra da treba pričekati ulazak Hrvatske u EU jer, kaže, to nije vrijeme za destabilizaciju Vlade. Osvrnuo se i na ocjenu Europska komisija koja smatra da je Pelješki most najbolja varijanta za povezivanje dubrovačkog primorja i ostatka zemlje. Karamarko poručuje - od prvog trenutka na čelu stranke zalažem se za izgradnju Pelješkog mosta.

"Zamislite Vladu koja u tom momentu, dok mi pričamo o potrebi izgradnje mosta, ..., gospodin Čačić, to nikad neću zaboraviti, govori u tom momentu neki tamo luđaci, budale ili kako se već znao osebujno izražavati, govore o izgradnji tog mosta koji se ne isplati graditi. Zamislite Vladu koja nema senzibilitet za stratešku dimenziju tog projekta. Ma o čemu možemo dalje govoriti. Zamislite kad im Europska unija mora reći - ali morate, to je dobro"

Karamarku su sada prioritet - lokalni izbori

"Optimist sam."

Bit će iznenađenja na ovim izborima, najavljuje Karamarko, a na pitanje hoće li biti iznenađenja u Zagrebu odgovara kako je Margareta Mađerić odličan kandidat. Demantira da HDZ zapravo podržava Milana Bandića.

"Hrvatska demokratska zajednica nema, niti je sklona, niti sudjeluje i bilo kakvim zakulisnim igrama."

O najavljenim stranačkim izborima po načelu jedan član jedan glas, a koje je najavio nakon lokalnih, trenutno ne razmišljaju, priznaje predsjednik HDZ-a.

"Nećemo se baviti sami sa sobom dok ne obračunamo s našim političkim oponentima na lokalnim izborima"

Karamarko se osvrnuo i na nedavni posjet potpredsjednika srbijanske Vlade Aleksandra Vučića i na najavu povlačenja međusobnih tužbi za genocid. Razmišljanje o takvoj odluci loše je i kad je riječ o Vladi i kad je riječ o predsjedniku Republike, rekao je Karamarko koji smatra da još nije sazrelo vrijeme za to.

"Je li se netko ispričao zbog toga? 'Bili smo agresori', ja nisam čuo riječ sa srpske strane da su bili agresori. Nego, malo građanski rat, malo 'ko nas, bre, zavadi' i tako dalje."

A kad je o isprici riječ, Tomislav Karamarko danas se ispričao roditeljima djece s autizmom koje je povrijedio govoreći o 'autističnoj Vladi'.

"Prije par mjeseci da sam introvertiran, zatvoren, ne volim pričati, da fufljam i nitko tada nije intervenirao za mene i rekao 'Pa kako možete to čovjeku reći'. Naravno, ne želim se na to izvlačiti. Ako sam iti jednu osobu uvrijedio, povrijedio, učinio nesretnim i ako sam zbog toga ja ispao nezgrapan, neobazriv prema ljudima, ja se ispričavam"