Nogomet

U PLANU I UTAKMICA

Blatter izrazio sućut obitelji Ivana Turine

U Kuću hrvatskog nogometa iz FIFA-e je stigao izraz sućuti kojeg potpisuje predsjednik međunarodne nogometne organizacije Joseph S. Blatter.

Ivan Turina   FOTO:aikfotboll.se
Piše: Media Servis

"Poštovani predsjedniče, pišem Vam danas u dubokoj tuzi nakon što smo dobili informaciju o iznenadnoj smrti hrvatskog vratara AIK-a Ivana Turine u 33. godini - mladića ispred kojega je bio cijeli život.

U ime FIFA-e i međunarodne nogometne obitelji, želim izraziti najdublju sućut švedskoj i hrvatskoj nogometnoj obitelji i, najvažnije, obitelji, prijateljima i svim voljenima Ivana Turine.

Molim Vas da ih obavijestite da cijela nogometna obitelj stoji uz njih, želimo im snagu tijekom ovog teškog razdoblja. Nadamo se kako će na neki način naše riječi potpore pomoći donijeti malo mira i utjehe u ovom vremenu žalosti.

S poštovanjem Vaš, Joseph S. Blatter", stoji u poruci predsjednika FIFA-e.

Dinamo i AIK će odigrati utakmicu u čast Ivana Turine

Švedski nogometni savez objavio je da će sve utakmice narednih kola Prve i Druge lige započeti minutom šutnje, a kako doznajemo iz Maksimira, u planu je utakmica između njegovog bivšeg i sadašnjeg kluba Dinama i AIK-a.

Momčadi će odigrati susret u čast preminulom vrataru, nekadašnjem članu 'Modrih', koji je karijeru i započeo u Dinamu te se u Maksimir nekoliko puta vraćao, a prihod od ulaznica ići će njegovoj obitelji.

Švedski mediji prenose kako bi se utakmica mogla odigrati već ovog mjeseca i to na nacionalnom stadionu u Solni.