Lokalni izbori

DRAŽEN VIDOVIĆ NA RTL-OVOM SUČELJAVANJU

Branimir Glavaš je ratna ikona našega grada!

RTL televizija odlučila je lokalne izbore pratiti kroz nekoliko, njima, najinteresantnijih i najzanimljivijih gradova provodeći javna televizijska sučeljavanja kandidata za gradonačelnike sve do samih izbora koji se održavaju 19. svibnja.

Kandidat HDZ-a i HSP dr. Ante Starčević za osječkog gradonačelnika Dražen Vidović   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Prvo takvo sučeljavanje održano je u Osijeku, a u njemu su sudjelovali aktualni gradonačelnik i kandidat HDSSB-a Krešimir Bubalo te ostali kandidati za gradonačelnika Dražen Vidović (HDZ), Jaroslav Pecnik (Hrvatski laburisti) i Ivica Vrkić (SDP-HNS-HSU).

RTL-ovo sučeljavanje kandidata za osječkog gradonačelnika održano na hotelskoj terasi uz osječku promenadu proteklo je uz nazočnost i aktivno sudjelovanje u raspravi dvoje mladih poduzetnika i jednog osječkog studenta na čije su upite kandidati za gradonačelnika odgovarali. 

U raspravi, ali i u odgovorima na postavljena pitanja kao i u predstavljanju predizbornog programa tijekom cijelog sučeljavanja dominirao je aktualni gradonačelnik i kandidat HDSSB-a Krešimir Bubalo koji je pokazao iznimno visoku razinu smirenosti i staloženosti, ali i određenu dominantnost u raspravi. Naime, tijekom sučeljavanja Bubalo se uspio nametnuti i biračima poslati snažnu poruku kako jasno stoji iza svega što je u dosadašnjem mandatu napravio. Bubalo je istaknuo kako svoje prednosti u odnosu na ostale kandidate vidi u činjenici da iza njega stoje konkretni podatci, projekti i potezi od kojih ističe financijsku stabilnost grada, najjeftiniji gradski prijevoz u državi, najveća proračunska izdvajanja za dječje vrtiće, otvaranje gospodarskih zona i poticanje zapošljavanja i transparentnost sustava kroz provedbu javne nabave.

Uz HDSSB-ovog kandidata vrlo aktivan i konstruktivan u raspravi bio je i kandidat HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević Dražen Vidović koji je uspio kroz sučeljavanje istaknuti nekoliko odrednica i projekata iz svojeg preidzbornog programa kao što su poboljšanje suradnje grada i Sveučilišta, otvaranje hospicija i staračkih domova, a govorio je i o zapošljavanju i otvaranju radnih mjesta za mlade.

Sučeljavanje kandidata za osječkog gradonačelnika, kao i gotovo svaka rasprava o političkoj situaciji u Osijeku, očito nije moglo proći bez Branimira Glavaša. Na novinarsko pitanje smatra li Branimira Glavaša ratnim zločincem, Dražen Vidović je odgovorio kako je za njega Branimir Glavaš ratna ikona grada Osijeka na što je burno reagirao kandidat Hrvatskih laburistaJaroslav Pecnik koji smatra da se teme o ratnom zločinu ne smiju relativizirati.

Kandidati Ivica Vrkić i Jaroslav Pecnik nisu, u tolikoj mjeri kao Bubalo i Vidović, uspjeli  gledateljima i biračima dovoljno pojasniti i nametnuti svoj izborni program nego su više pasivno promatrali tijek sučeljavanja, ali i pokazivali vidljive, posebice Ivica Vrkić, znakove nervoze upadajući nekoliko puta drugima u riječ i prekidajući sugovornike. Kandidat Jaroslav Pecnik čak je i nekoliko puta prosvjedovao kod voditelja sučeljavanja jer je smatrao da ne dobiva dovoljno prostora za riječ. Jaroslav Pecnik sučeljavanje je iskoristio kako bi izrazio niz kritika na račun aktualne gradske vlasti, ali i prema svim relevantnim državnim institucijama istaknuvši pri tome da je u državi stanje iznimno loše i bezazleno. Ivica Vrkić se uglavnom orijentirao na HDSSB-ovog kandidata Krešimira Bubala pokušavajući ga svojim pitanjima i komentarima prozvati i isprovocirati iz čega je jasno vidljivo kako Vrkić sebe vidi kao jedinog kandidata koji može konkurirati i na izborima ugroziti aktualnog gradonačelnika Osijeka 40-ogodišnjeg Krešimira Bubala.