Društvo

CROATIA AIRLINES

Bolovanja opravdana, ali CA ne odustaje od otkaza!

Unatoč tome što je HZZO utvrdio da su bolovanja u Croatia Airlinesu bila medicinski opravdana, Uprava aviokompanije ne odustaje od najavljenih otkaza.

Ilustracija   FOTO:Željko Lukunić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Član Uprave Croatia Airlinesa Zlatko Širac otkrio je Media servisu da su dobili izvještaj HZZO-a o provedenoj kontroli bolovanja. Obrađeno je 49 ljudi, a za njih 48 utvrđeno je da su bolovanja bila medicinski opravdana, dok jedna osoba bolovanje nije ni otvorila.

"Ne, to ne mijenja našu odluku u pogledu pokretanja postupka jer otkaze nismo ni pokretali zbog razloga bolovanja nego zbog zlouporabe instituta bolovanja u cilju organiziranja nezakonite industrijske akcije", naglašava Širac.

Širac otkriva da su bolovanja bila zbog boli u leđima, glavobolje, zubobolje, viroze, a neki su čak prijavili samo 'određeni medicinski problem'. Ravnatelj HZZO-a Siniša Varga nije htio govoriti o nalazu, ali je objasnio.

"Opravdanost dugotrajnih bolovanja se relativno lako može utvrditi, ali kod kratkotrajnih je vrlo teško utvrditi govorili li pacijent baš istinu ili ne govori isitinu", kaže ravnatelj HZZO-a.

Širac je demantirao u medijima objavljenu infomraciju da je pravna služba upozorila Upravu da su otkazi nezakoniti. To je, kaže, izvučeno iz konteksta.

"Rezime je da trebamo ići u taj postupak jer su postojale sve pretpostavke da Sindikat kabinskog osoblja potpuno legalno organizira štrajk", zaključio je Širac.