Moda & ljepota

STARKE

Najomiljenije patike na svijetu

Legendarne unisex patike nastale početkom 20. stoljeća bile su namijenjene košarkašima, no postale su toliko popularne da su danas „must have“ obuća u svakom ormaru.

Converse All Star   FOTO:ididtell.blogspot.com
Piše: Republika.eu / Onaportal.com

Uvijek moderne, svjetski poznate Converse All Star patike nazvane starke, popularizirao je košarkaš Chuck Taylor kojeg su na prvu oduševile svojom udobnošću. Taylor je i sam sudjelovao u njihovom dizajniranju i upravo se njegov potpis nalazi na etiketi.

U početku su se starke proizvodile isključivo u crnoj boji, zatim u crvenoj i bijeloj koje se također ubrajaju u klasike, a sada ih se može naći u svim mogućim bojama, s raznim printovima i dodacima, što zadovoljava svaki ukus. Izuzev boje, izgled starki je od davne 1917. godine, kada su prvi put ugledale svjetlost dana, ostao nepromijenjen.

Iako su starke jedno vrijeme bile obilježje alternativaca, sada ih nose svi, djeca, stari, mladi, sportaši, šminkeri, rockeri, raperi, ... No, koliko ljudi zaista vole ove jednostavne i savršeno uklopive patike ipak najbolje govori podatak da ih se tjedno proda čak više od 30 000 pari

Izvor: onaportal.com