Brodsko-posavska

SLAVONSKI BROD

Održan 10. brodski polumaraton "Bromara 2013."

Sportaši, atletičarke i atletičari trčali su polumaraton na relaciji Slavonski Brod - Migalovci - Korzo u ukupnoj dužini od 21 km.

Bromara 2013.   FOTO:Ivica Galović/PIXSELL
Piše: Republika.eu /

Pod pokroviteljstvom grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije nekoliko stotina trkača iz cijele Hrvatske i iz inozemstva, rekreativaca, studenata, te predškolske i školske djece sudjelovalo je na jubilarnom 10. brodskom polumaratonu "Bromara 2013." Trkači su se okupili u dva starta, prvom za "Međunarodnu i štafetnu utrku" i drugom pod nazivom "Veliki praznik trčanja u susret proljeću u Brodu", javlja Večernji list.

Sportaši, atletičarke i atletičari trčali su polumaraton na relaciji Slavonski Brod - Migalovci - Korzo u ukupnoj dužini od 21 km. U ženskoj kategoriji međunarodne utrke najbrža je bila Mađarica Tunde Szabo iz Budimpešte, a najbrži u skupini muškaraca Srđan Samardžić iz Brčkog. Rutom štafetne utrke trčalo se 2 x 10,5 km, a prvo mjesto su podijelili Nikola Biter iz Donjeg Miholjca i Filip Grgurić iz Osijeka. Rekreativci i građani koji nisu aktivni sportaši istrčali su ležerniju i znatno kraću relaciju od 5000 metara.

U njoj je najbrža bila Zorica Antić iz Valjeva, a u muškoj skupini prvo mjesto je osvojio Goran Čegar iz Apatina.

IZVOR: Večernji list