Putovanja

ZA ZALJUBLJENE

Najromantičnije destinacije svijeta

Za sve one koji godišnji odmor ovo ljeto namjeravaju provesti na prepunim plažama i najatraktivnijim turističkim odredištima donosimo i varijantu B. Otputujte sa svojim partnerom/partnericom u jedan od najromantičnijih gradova svijeta i svoj odmor učinite nezaboravnim.

New York, Central park   FOTO:pinksplash.com
Piše: Republika.eu / Putokosvijeta.hr

New York

Iako nas na prvu ovaj grad asocira na gužvu, stres i užurbanost, on u sebi krije posebne čari za zaljubljene. Šetnja preko Brooklynskog mosta odakle se mogu vidjeti spektakularne vizure grada i piknik u Central parku, koji je površinom veći od Monaka zasigurno će ostati u najljepšem sjećanju. Oni koji vole shopingirati imat će vremena olakšati svoj novčanik na svakom uglu ovog grada.

 

 Venecija

Kada odete u ovaj grad, zaboraviti prometne gužve. U ovom gradu putovat ćete gondolom i upoznavat Veneciju iz nje zajedno sa svojim partnerom jer razgledavanje renesansne, gotičke ili barokne arhitekture, definitivno morate doživjeti sa osobom koju volite. Nemojte propustiti otok Murano koji je poznat po proizvodnji stakla i Opernu kuću La Fenice.

 

San Francisco

Iako veličinom spada u kategoriju velikih gradova, ako hodate po San Franciscu uvijek ćete imati osjećaj da hodate ulicama nekog malog gradića. Odvezite se brodićem preko zaljeva do Oaklanda ili prošećite jednim od napoznatijih mostova na svijetu – Golden Gate-u. San Francisco je grad poznat po velikim potresima, no neka vas to ne brine. On je jedan od gradova koji će oduševiti vas i vašeg partnera.


Pariz

Francuski grad koji je u svijetu jedan od najpoznatijih za one koji se vole. Tamo ne smijete propustiti romantičnu šetnju uz Seinu, zadivljujuće vrtove u Jardin du Luxembourg ili dvorcu Versailles, te prisno ispijanje kave u autentičnim gradskim kavanama. Poznate svjetske umjetnine u Louvreu i crkvu Notre-Dame ne smijete nikako propustiti, a osjećaj beskrajne ljubavi između vas i partnera definitivno ćete doživjeti na Eiffelovom tornju.

 

Lisabon

Na jednoj strani izlazi na Atlanski ocean, a na drugoj strani okružen je sa sedam brežuljaka kojom teče rijeka Tejo. Ako se nađete tamo ne smijete zaobići toranj Belem, obrambenu utvrdu koja svojim zadnjem podsjeća na činjenicu da je Portugal u prošlosti bio jedna od najjačih i najbogatijih zemalja u Europi.

 

Prag

Prijestolnica Češke, poznata i kao grad piva, pravi je grad za sve koji su ljubitelji dobre hrane, ispijanja kave po kavanama ili noćnog života. Slično kao i Lisabon, smješten je na sedam brežuljaka, dok gradom teče rijeka Vltava. Kao termin putovanja predlažemo proljeće ili jesen, a kao nezaobilazne lokacije astronomski sat koji se nalazi na Staroj gradskoj vijećnici, Židovsku četvrt i dvorac Vyšehrad koji se nalazi na litici iznad rijeke Vltave.

 

Amsterdam

Gradić koji se počeo razvijati u 13. stoljeću, prvenstveno je bio maleno ribarsko selo. Danas je Amsterdam jedan od najromantičnijih gradova na svijetu, a često ga se uspoređuje s Venecijom na koju podsjeća svojim kanalima. Od brojnih muzeja izdvojili bismo Rembrandtovu kuću koja je pretvorena u muzej i muzej posvećen Van Goghu gdje čuvaju najveću njegovu zbirku radova.

Izvor: putokosvijeta.hr