Ljubav & sex

MUŠKO-ŽENSKI ODNOSI

Pale li toplo-hladne igrice?

Svatko od nas se nebrojeno puta vodio onom izrekom „ne možeš odoljeti onome što ne možeš imati“ i upravo zbog toga smo se svi barem jednom našli u situaciji da se pravimo neuhvatljivi i nedodirljivi. Muško-ženski odnosi su sami po sebi već dovoljno komplicirani, a igrice, pokazala su najnovija istraživanja ih mogu samo dodatno zakomplicirati.

Ilustracija   FOTO:socialnatural.com
Piše: Republika.eu / Cosmopolitan.hr

Iako su nas učili da ćemo glumljenjem nezainteresiranosti stvoriti kontraefekt i zainteresirati drugu stranu, čini se da to ipak nije točno i da bi na kraju mi iz toga mogli izaći povrijeđeni. Upravo te toplo-hladne igrice, umjesto da drugu stranu drže zainteresiranom, zapravo odbijaju.  

Odsjek za komunikacije Sveučilišta DePaul u Chicagu i Sveučilište West Virginia proveli su istraživanje u kojem su zaključili da takvim ponašanjem unosimo stres i lošu vibru u svoju vezu, a to najčešće rezultira prekidom.

Asistent na sveučilištu DePaul, Sean Horran, došao je do zabrinjavajućeg podatka da parovi znaju čak i pet puta tjedno uskraćivati jedno drugome pažnju, naravno namjerno, što opravdavaju zadržavanjem strasti. No, svatko će shvatiti da je ovdje zapravo riječ o igricama, koje naime, ne igramo iz zločestoće prema partneru već zbog vlastite nesigurnosti i potrebe za pažnjom.

No, takvo pretvaranje neće zaštititi ni nas ni naše srce, može nas samo dovesti do prekida ako drugoj strani dosadi, a jednom sigurno hoće. Stoga, nemojte razbijati glavu i glumiti „hard to get“, svi znamo da nije lako nekome dati svoje srce u ruke, ali ipak riskirajte, prepustite se i uživajte.