Gospodarstvo

URED PREDSJEDNIKA

Josipović i Komorowski na Gospodarskom forumu

U dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, boravi poljski predsjednik Bronislaw Komorowski. Nakon jučer održanih razgovora na Pantovčaku s domaćinom Ivom Josipovićem, Komorowski će sudjelovati na otvaranju Gospodarskog foruma.

Piše: Media Servis

U Hrvatskoj gospodarskoj komori bit će održan Gospodarski forum na kojem će se obratiti poljski predsjednik Bronislaw Komorowski i njegov domaćin Ivo Josipović. U fokusu razgovora dvojice šefova država je gospodarska suradnja i ulazak naše zemlje u Europsku uniju.

"Postoje poljske tvrtke koje su zainteresirane za sudjelovanje u privatizacijama u Hrvatskoj"
, rekao je poljski predsjednik.

Konkretno, poljski osiguravateljski gigant PZU zainteresiran je za Croatia osiguranje, potvrdio je to predsjednik Uprave Andrzej Klesyk.

Poljaci s druge strane vide šansu za hrvatske tvrtke na zajedničkom EU tržištu. Uspjehom Poljske koja je provela reforme, povlačila EU sredstva, provela uspješnu poljoprivrednu politiku i ostala netaknuta krizom, impresioniran je i predsjednik Josipović.

"Ono što je učinjeno u Poljskoj je zaista vrlo dobro i voljeli bismo imati slične rezultate. Dragocjena su nam poljska iskustva", poručio je Josipović.