Društvo

OD 1. SRPNJA STVARNA ZAŠTITA POTROŠAČA

Kupci će moći vratiti proizvod u trgovinu!

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju u kojoj je zaštita potrošača mnogo jače razvijena, pomoći će hrvatskim građanima u obrani njihovih prava, slaže se i Tanja Popović, predsjednica Centra za edukaciju i informiranje potrošača, donosi Glas Slavonije.

Ilustracija   FOTO:Tomislav Miletić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

"Građani su još uvijek neinformirani u pogledu svojih prava, a ulaskom u EU očekujemo veliku kampanju kojom bi se potrošači informirali. Propisi su usklađeni s EU direktivom, i vjerujem da će se kroz pet godina u Hrvatskoj razviti praksa kao i u ostalim članicama Europske unije. Ono što će zasigurno razveseliti potrošače je da će imati pravo predomisliti se u slučaju ako im se proizvod ne svidi, što do sada nije bio slučaj", pojašnjava Tanja Popović.

Napominje i kako će novi sustav RAPEX omogućiti brzu razmjenu obavijesti unutar zemalja članica EU i Europske komisije, kako bi se spriječila ili ograničila distribucija  ili upotreba proizvoda koji bi mogli ozbiljno ugroziti zdravlje i sigurnost potrošača. 

Mira Brumerček Lukačević, voditeljica savjetovališta za potrošače u Osijeku, smatra kako će građani biti izjednačeni ne samo na normativnoj nego i stvarnoj razini. 

"Potrošački centri će zasigurno pridonijeti boljoj kvaliteti rješavanja povrede prava potrošača, jer će se u tom slučaju u, primjerice, prekograničnim sporovima uključiti i institucije EU, pa će se nastali problem nastojati riješiti u što kraćem roku", kaže Brumerček Lukačević. 

U svakom slučaju potrošači se mogu obratiti udrugama potrošača za savjete koji su besplatni i koji im mogu pomoći kako bi što bolje raspolagali svojim novcem i znali pravodobno reagirati u slučaju povrede njihovih prava.  

Nakon ulaska u Uniju u Hrvatskoj će se otvoriti europski potrošački centar koji pomaže građanima u zaštiti potrošačkih prava. Riječ je o velikoj mreži centara koji su samo  prošle godine riješili nekoliko desetaka tisuća pritužbi kupaca koji su naišli na probleme pri kupnji.  

Predsjednik Saveza udruga za zaštititu potrošača Hrvatske, Nenad Kurtović kaže da će Centar pomoći i našim i stranim potrošačima u Hrvatskoj jer će oni imati sigurnu mogućnost zaštite svojih prava. 

"Osim što Mreža centara nudi bolju zaštitu potrošača, naučit će i neke naše trgovce da se ponašaju korektnije", ističe Kurtović.