Ostalo

ŠTRAJKAŠI

Nijedno rješenje za CA ne uključuje zadržavanje nesposobnog menadžmenta

Štrajk pilota i kabinskog osoblja Croatia Airlinesa nastavlja se, ali i pregovori s Upravom nakon što jučer nije postignut dogovor. Prema prvim informacijama, nakon nastavka pregovora i štrajkaši i Uprava ostaju pri svojim pozicijama...

Štrajk CA   FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Piloti i stjuardese Croatia Airlinesa i danas su oboružani transparentima i zviždaljkama pred zgradom Uprave u zagrebačkom Buzinu. Nastavljaju štrajk do ispunjenja svih zahtjeva, odnosno zadržavanja svih prava iz kolektivnog ugovora za prošlu godinu. Ne pristaju, kažu, na daljnje snižavanje primanja kako bi se spasili nesposobni, ali podobni.

Štrajkaši tvrde da problem Croatia Airlinesa nisu ni piloti ni kabinsko osoblje nego Uprava koja godinama generira gubitke i tvrtku je dovela na rub opstanka. Kažu da je riječ o istoj garnituri ljudi koja se godinama smjenjuje na različitim pozicijama, koja godinama nudi rješenja kojima je cilj da sve ostane kako je bilo.

Piloti i stjuardese poručuju da mogućih rješenja za probleme Croatia Airlinesa ima više, ali da većina njih ne uključuje zadržavanje nesposobnog menadžmenta i zaposlenika, kako kažu, uhljebljenih u tvrtku po različitim linijama koje nemaju veze ni sa strukom ni sa znanjem. Odgovornost za to, kažu štrajkaši, prije svega snose oni koji su ih imenovali i koji ih i dalje podržavaju neuštrb zaposlenika koji kvalitetno i pošteno obavljaju svoj posao.

Ne namjeravaju prekinuti štrajk bez obzira na prijetnje otkazom koje je izrekao ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i pozivaju ga dođe riješiti problem, pa ako treba, kako je sam rekao i čarobnim štapićem.