Osječko-baranjska

[FOTO-VIDEO] QUADRILLA

Osječki maturanti odradili generalnu probu

Približavanjem kraja školske godine, maturanti imaju veliki zadatak pred sobom, što uspješnije privesti kraju svoje srednjoškolsko obrazovanje. A kako bi zadnji školski dan što svečanije proslavili, na području Osječko-baranjske županije već se devetu godinu zaredom za maturante organizira plesanje Quadrille, tradicionalnog plesa za ispraćaj maturanata.

Piše: Republika.eu / STV

U petak točno u podne, 3268 maturanata će u Osijeku, Valpovu, Belom Manastiru, Đakovu, Donjem Miholjcu i Našicama plesati završni maturantski ples Quadrillu.

"Maturanti će otplesati četiri plesa zadana, koji traju ukupno šest minuta. Nakon toga slijedi peti ples, koji je ove godine Gangnam style, nekako se logično nametnulo kao megahit u megagradu s megamaturantima. Nakon petog plesa ide nova milenijska fotografija, ove godine ispisat ćemo pomoću tijela maturanata i maturantica riječ Europa", kaže Domagoj Jukić iz agencije Koncert.

Osječki maturanti će ove godine po prvi put nositi boje grada, bijelo-plavu kombinaciju, a nakon plesa i milenijske fotografije zabava se seli na lijevu obalu Drave gdje će maturante zabavljati brojne osječke glazbene grupe, ali i riječka skupina Let 3. Ulaz je besplatan te se na koncert pozivaju svi sugrađani kako bi zajedno s maturantima proslavili ovaj poseban dan.