Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Utorak,
26. Svibanj 2015.
Objavljeno: 16.05.2013. u 10:38   |  Media Servis |  Komentari:
USKOK PONOVO U AKCIJI
Istraga protiv krijumčara ljudi, za četvoricu zatražen zatvor
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana, jednog državljanina Kosova te državljanke Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja.
Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL

Kako je priopćio USKOK, osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od 8. ožujka do 14. svibnja 2013., zajedno i sukladno prethodnom dogovoru povezali sa zasad nepoznatom osobom radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja državljana Turske i Kosova iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

Navode da je svaki od osumnjičenika, za različite novčane iznose, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U navedenom razdoblju iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku je u šest navrata prebačeno 36 stranih državljana od kojih je potom njih 26 u tri navrata prebačeno iz Hrvatske u Sloveniju. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika.

Policija je jučer izvijestila da su u suradnji s kolegama iz BiH i Europe, razbili lanac krijumčarenja ljudi preko našeg teritorija. Nezakoniti migranti većinom su ulazili preko naših zelenih granica s BiH i Srbijom, nakon toga bi osobnim automobilima ili javnim prijevozom stigli do granice nakon čega bi ih vodiči preveli do Slovenije ili Mađarske.

O ruti i krajnoj destinaciji ovisila je i cijena koja se kretala od 1000 do 1200 eura. Od toga se dio plaćao na ruke, a dio preko Western uniona kada bi ilegalci stigli na odredište.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

SABOR
Rasprava o Ostojićevom izvješću o obavljanju policijskih poslova u 2014.
Sabor raspravlja o izvješću ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića o obavljanju policijskih poslova u 2014. godini.
LOV NA DILERE
U tijeku opsežna policijska akcija u Dubrovniku
U Dubrovniku je u tijeku akcija policije i USKOK-a kojom su obuhvaćeni preprodavači droge, javljaju lokalni mediji.
PRONAĐENO U PREVRNUTOM AUTOMOBILU
U Glini iz rijeke izvučeno mrtvo tijelo
Jutros je glinskoj policiji dojavljeno kako je u rijeci Maji, u Majskim Poljanama prevrnut automobil. Na mjesto događaja izašla je glinska policija koja je potvrdila nesreću. U automobilu je pronađeno mrtvo tijelo muškarca, potvrdila je glasnogovornica PU Sisačko-moslovačke.
OZLIJEĐENO 15 POLICAJACA, TROJICA KRITIČNO
Sukobi policije i skupine Albanaca u Kumanovu u Makedoniji
15 policajaca je ozlijeđeno, od čega su trojica kritično u sukobima policije i skupine albanaca u makednoskom gradu Kumanovu.
TRAGEDIJA U NUŠTRU
U obiteljskoj kući pronađena dva mrtva tijela. Muškarac ubio suprugu pa sebe?
U obiteljskoj kući u Nuštru jutros su pronađena dva mrtva tijela.