Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Utorak,
23. Rujan 2014.
Objavljeno: 16.05.2013. u 10:38   |  Media Servis |  Komentari:
USKOK PONOVO U AKCIJI
Istraga protiv krijumčara ljudi, za četvoricu zatražen zatvor
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana, jednog državljanina Kosova te državljanke Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja.
Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL

Kako je priopćio USKOK, osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od 8. ožujka do 14. svibnja 2013., zajedno i sukladno prethodnom dogovoru povezali sa zasad nepoznatom osobom radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja državljana Turske i Kosova iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

Navode da je svaki od osumnjičenika, za različite novčane iznose, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U navedenom razdoblju iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku je u šest navrata prebačeno 36 stranih državljana od kojih je potom njih 26 u tri navrata prebačeno iz Hrvatske u Sloveniju. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika.

Policija je jučer izvijestila da su u suradnji s kolegama iz BiH i Europe, razbili lanac krijumčarenja ljudi preko našeg teritorija. Nezakoniti migranti većinom su ulazili preko naših zelenih granica s BiH i Srbijom, nakon toga bi osobnim automobilima ili javnim prijevozom stigli do granice nakon čega bi ih vodiči preveli do Slovenije ili Mađarske.

O ruti i krajnoj destinaciji ovisila je i cijena koja se kretala od 1000 do 1200 eura. Od toga se dio plaćao na ruke, a dio preko Western uniona kada bi ilegalci stigli na odredište.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

NIZ AKTIVNOSTI
Obilježavanje Dana policije uz ekipu za očevid i tečaj samoobrane
Dvadeset i devetog rujna obilježava se Dan hrvatske policije. Policijska uprava osječko-baranjska stoga će tijekom sljedećih tjedan dana održati niz aktivnosti kojima će se predstaviti rad policije, ali i ukazati na važnost sigurnosti u prometu.
ZAVRŠENA DRAMA U SPLITU
Uhićen muškarac koji je prijetio puštanjem plina
U Splitu se muškarac zatvorio u stan na 7. katu zgrade u Tijardovićevoj ulici, prijeteći da će i sebe i zgradu dignuti u zrak puštanjem plina.
BOLJA SURADNJA S GRAĐANIMA
MUP pokrenuo projekt 'mobilno šaltersko vozilo'
Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je novi projekt - 'mobilno šaltersko vozilo'. Cilj tog projekta je poboljšanje kvalitete suradnje i pružanja usluga građanima.
AFERA KOPA BEACH
Pod istragom SDP-ova gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček
Županijsko Državno odvjetništvo u Sisku proslijedilo je USKOK-u spis o aferi Kopa Beach u kojoj se tereti sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, čime je otvorena istraga.
CRNA KRONIKA
Njemački državljanin preminuo tijekom plovidbe nedaleko Pule
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimila je jutros u 8.26 sati dojavu od voditelja strane jedrilice koji je nedaleko Pule naišao na plovilo sa osobom u nesvjesnom stanju, o čemu je Središnjica obavijestila Lučku kapetaniju Pula, odakle su pozvali djelatnike Hitne medicinske pomoći na intervenciju u marinu Veruda, gdje su prethodno uputili i voditelja strane jedrilice da doplovi sa pacijentom.