Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Četvrtak,
31. Srpanj 2014.
Objavljeno: 16.05.2013. u 10:38   |  Media Servis |  Komentari:
USKOK PONOVO U AKCIJI
Istraga protiv krijumčara ljudi, za četvoricu zatražen zatvor
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana, jednog državljanina Kosova te državljanke Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja.
Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL

Kako je priopćio USKOK, osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od 8. ožujka do 14. svibnja 2013., zajedno i sukladno prethodnom dogovoru povezali sa zasad nepoznatom osobom radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja državljana Turske i Kosova iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

Navode da je svaki od osumnjičenika, za različite novčane iznose, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U navedenom razdoblju iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku je u šest navrata prebačeno 36 stranih državljana od kojih je potom njih 26 u tri navrata prebačeno iz Hrvatske u Sloveniju. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika.

Policija je jučer izvijestila da su u suradnji s kolegama iz BiH i Europe, razbili lanac krijumčarenja ljudi preko našeg teritorija. Nezakoniti migranti većinom su ulazili preko naših zelenih granica s BiH i Srbijom, nakon toga bi osobnim automobilima ili javnim prijevozom stigli do granice nakon čega bi ih vodiči preveli do Slovenije ili Mađarske.

O ruti i krajnoj destinaciji ovisila je i cijena koja se kretala od 1000 do 1200 eura. Od toga se dio plaćao na ruke, a dio preko Western uniona kada bi ilegalci stigli na odredište.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

PRIOPĆENJE P.U. ZAGREBAČKE
Policija daje 70,000 kuna za informaciju o ubojstvu
Zagrebačka policija je raspisala nagradu od 70.000 kuna za davanje obavijesti koja će doprinijeti razrješenju teškog kaznenog djela. Sedmog srpnja 2012. godine između 14 i 15 sati u ulici Drage Gervaisa, u stanu u kojem je živio uz roditelje i brata ubijen je 24-godišnjaka na okrutan i podmukao način.
REKORDNA ZAPLJENA
Oduzeta 60 milijuna kuna vrijedna krivotvorena odjeća
Policijska uprava zagrebačka je u suradnji s djelatnicima MUP-a, Carinske uprave i DORH-om dovršila kriminalističko istraživanje u operativnoj akciji Žig.
OPTUŽBE SLAVKA LINIĆA
Policija radi nezakonito i skriva dokumente
Optužbe Slavka Linića da ga je policija nezakonito pratila po nalogu Zorana Milanovića su neutemeljene, zaključio je saborski odbor za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku.
TUŽNA VIJEST
Preminuo muškarac koji se zapalio u Gunji
Iz policije su izvijestili kako je preminuo 51-godišnji muškarac koji se u ponedjeljak zapalio u Gunji.
PRIVEDEN NA ISPITIVANJE
Sin visokorangiranog osječkog policajca na Facebooku vrijeđao drugog policajca jer mu je pisao kaznu
Sin visokorangiranog osječkog policajca, L. M. (19) na Facebooku si je 'dao oduška' te izvrijeđao drugog policajca koji mu je napisao kaznu zbog vožnje 'prejakog' auta...