Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Srijeda,
16. Travanj 2014.
Objavljeno: 16.05.2013. u 10:38   |  Media Servis |  Komentari:
USKOK PONOVO U AKCIJI
Istraga protiv krijumčara ljudi, za četvoricu zatražen zatvor
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana, jednog državljanina Kosova te državljanke Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja.
Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL

Kako je priopćio USKOK, osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od 8. ožujka do 14. svibnja 2013., zajedno i sukladno prethodnom dogovoru povezali sa zasad nepoznatom osobom radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja državljana Turske i Kosova iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

Navode da je svaki od osumnjičenika, za različite novčane iznose, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U navedenom razdoblju iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku je u šest navrata prebačeno 36 stranih državljana od kojih je potom njih 26 u tri navrata prebačeno iz Hrvatske u Sloveniju. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika.

Policija je jučer izvijestila da su u suradnji s kolegama iz BiH i Europe, razbili lanac krijumčarenja ljudi preko našeg teritorija. Nezakoniti migranti većinom su ulazili preko naših zelenih granica s BiH i Srbijom, nakon toga bi osobnim automobilima ili javnim prijevozom stigli do granice nakon čega bi ih vodiči preveli do Slovenije ili Mađarske.

O ruti i krajnoj destinaciji ovisila je i cijena koja se kretala od 1000 do 1200 eura. Od toga se dio plaćao na ruke, a dio preko Western uniona kada bi ilegalci stigli na odredište.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

POLICIJA POZIVA NA OPREZ
Predstavile se kao socijalne radnice, ponudile im masažu, pa ih pokrale
Osječko-baranjska policija izvijestila je o dva identična slučaja krađe te pozvala starije osobe na oprez.
SUDSKO VIJEĆE POGRIJEŠILO?
Vrhovni sud ukinuo dio presude Draganu Paravinji
Draganu Paravinju ponovno će se suditi za ubojstvo Antonije Bilić, odlučio je to Vrhovni sud, a za portal Šibenik.in potvrdila Ankica Giljanović, odvjetnica po službenoj dužnosti koja je branila Paravinju pred Županijskim sudom u Šibeniku...
PRIVEDENE 4 OSOBE
Khan uz pomoć interventne policije preuzeo brodogradilište; Radnici ne odustaju od svojih zahtjeva
Iz trećeg pokušaja novi stečajni upravitelj Alein Khan preuzeo je brodogradilište Nauta Lamjana na Ugljanu. U tome mu je pomogla interventna policija koja je spriječila ulazak radnika u prostor brodogradilišta. Četiri osobe su privedene, a tijekom dana i puštene...
[FOTO] NAKON NOĆAŠNJE NESREĆE
Kći bivšeg ravnatelja osječkog Doma zdravlja Rudike Gmajnića u životnoj opasnosti
Prva minuta subote bila je kobna po 22-suvozačicu iz Osijeka. Od teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića, suvozačica je poginula na mjestu nesreće, dok je 19-godišnja vozačica iz Osijeka sa teškim ozljedama prevezena u Klinički bolnički centar Osijek.
NAKON 5 MJESECI
Vidošević na slobodi
Nešto prije 13 sati, iz zatvora u Remetincu pušten je bivši šef HGK Nadan Vidošević, osumnjičen za organiziranje kriminalne skupine koja je izvlačila milijunske iznose iz Komore.