Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Subota,
23. Kolovoz 2014.
Objavljeno: 16.05.2013. u 10:38   |  Media Servis |  Komentari:
USKOK PONOVO U AKCIJI
Istraga protiv krijumčara ljudi, za četvoricu zatražen zatvor
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana, jednog državljanina Kosova te državljanke Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja.
Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL

Kako je priopćio USKOK, osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od 8. ožujka do 14. svibnja 2013., zajedno i sukladno prethodnom dogovoru povezali sa zasad nepoznatom osobom radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja državljana Turske i Kosova iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

Navode da je svaki od osumnjičenika, za različite novčane iznose, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U navedenom razdoblju iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku je u šest navrata prebačeno 36 stranih državljana od kojih je potom njih 26 u tri navrata prebačeno iz Hrvatske u Sloveniju. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika.

Policija je jučer izvijestila da su u suradnji s kolegama iz BiH i Europe, razbili lanac krijumčarenja ljudi preko našeg teritorija. Nezakoniti migranti većinom su ulazili preko naših zelenih granica s BiH i Srbijom, nakon toga bi osobnim automobilima ili javnim prijevozom stigli do granice nakon čega bi ih vodiči preveli do Slovenije ili Mađarske.

O ruti i krajnoj destinaciji ovisila je i cijena koja se kretala od 1000 do 1200 eura. Od toga se dio plaćao na ruke, a dio preko Western uniona kada bi ilegalci stigli na odredište.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

JE LI RIJEČ O NESTALOM VOZAČU SKUTERA?
Kod Čiova u moru pronađeno tijelo nepoznatog muškarca
U moru kraj Čiova pronađeno je tijelo zasad nepoznatog muškarca.
KNEŽEVI VINOGRADI
29-godišnjaci iz Baranje uzgajali marihuanu u polju
U srijedu 13. kolovoza u polju u Kneževim Vinogradima policijski su službenici zatekli dvojicu 29-godišnjaka iz Baranje u zalijevanju stabljika marihuane.
CRNA KRONIKA
Jedna osoba poginula u sudaru tri vozila između Šaga i Valpova
Očevidom koji je u tijeku utvrdit će se okolnosti ove nesreće u kojoj je život izgubio vozač jednog automobila.
ŠOKANTAN SLUČAJ U SLAVONSKOM BRODU
Uhićen 52-godišnji muškarac koji je u staklenkama držao odsječene muške spolne organe!
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede mira pokojnika, a nakon što je u Policijskoj postaji Slavonski Brod zaprimljena dojava o pronalasku staklenki sa dijelovima najvjerojatnije ljudskog tijela, policijski službenici PU brodsko-posavske priveli su 52-godišnjeg muškarca.
TRAGEDIJA KOD ĐAKOVA
U ribnjaku se utopio dvanaestogodišnjak
Jučer, oko 18,00 sati, u ribnjaku na obiteljskom imanju izvan grada Đakova, uz prometnicu prema Budrovcima, utopio se dvanaestgodišnji dječak J. Č. iz Đakova.