Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Ponedjeljak,
30. Ožujak 2015.
Objavljeno: 16.05.2013. u 10:38   |  Media Servis |  Komentari:
USKOK PONOVO U AKCIJI
Istraga protiv krijumčara ljudi, za četvoricu zatražen zatvor
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana, jednog državljanina Kosova te državljanke Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja.
Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL

Kako je priopćio USKOK, osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od 8. ožujka do 14. svibnja 2013., zajedno i sukladno prethodnom dogovoru povezali sa zasad nepoznatom osobom radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja državljana Turske i Kosova iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

Navode da je svaki od osumnjičenika, za različite novčane iznose, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U navedenom razdoblju iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku je u šest navrata prebačeno 36 stranih državljana od kojih je potom njih 26 u tri navrata prebačeno iz Hrvatske u Sloveniju. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika.

Policija je jučer izvijestila da su u suradnji s kolegama iz BiH i Europe, razbili lanac krijumčarenja ljudi preko našeg teritorija. Nezakoniti migranti većinom su ulazili preko naših zelenih granica s BiH i Srbijom, nakon toga bi osobnim automobilima ili javnim prijevozom stigli do granice nakon čega bi ih vodiči preveli do Slovenije ili Mađarske.

O ruti i krajnoj destinaciji ovisila je i cijena koja se kretala od 1000 do 1200 eura. Od toga se dio plaćao na ruke, a dio preko Western uniona kada bi ilegalci stigli na odredište.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

POŽAR NA BAJAKOVU
1 osoba poginula, ozlijeđeno 3 uhićenika i 8 policajaca
U tijeku istraga o eventualnim propustima u postupanju policijskih službenika.
[VIDEO] "PRO LEVEL LOPOVI"
Lopovi krali nargilu, sve zabilježeno nadzornom kamerom
Headshop Osijek na svojoj je Facebook stranici objavio video snimak krađe koja se dogodila protekle subote oko 20:30 sati u njihovoj trgovini u ulici J.J Strossmayera 39.
IZAŠLI U SUSRET NEMOĆNIMA
Policija dolazi na vrata napraviti dokumente
Policijska uprava osječko-baranjska od siječnja ima mogućnost korištenja prijenosnog šaltera s opremom.
TEŠKA PROMETNA NESREĆA
Jedan mladić poginuo, a dvojica u bolnici
U prometnoj nesreći u mjestu Sapci, u općini Garčin, koja se dogodila u petak kasno navečer poginula je jedna osoba, a dvije su prevezene u bolnicu u Slavonskom Brodu, izvijestila je policija.
POTRAGA SE NASTAVLJA
Djevojka nestala nakon pada u Orljavu
Na brani kod rijeke Orljave u Požegi u srijedu navečer šetali su mladić i djevojka. U jednom trenutku pali su u rijeku. Mladić je uspio izaći, no za djevojkom se i dalje traga. Navodno je ostala zarobljena ispod slapa.