Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Četvrtak,
30. Srpanj 2015.
Objavljeno: 16.05.2013. u 10:38   |  Media Servis |  Komentari:
USKOK PONOVO U AKCIJI
Istraga protiv krijumčara ljudi, za četvoricu zatražen zatvor
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana, jednog državljanina Kosova te državljanke Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja.
Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL

Kako je priopćio USKOK, osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od 8. ožujka do 14. svibnja 2013., zajedno i sukladno prethodnom dogovoru povezali sa zasad nepoznatom osobom radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja državljana Turske i Kosova iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

Navode da je svaki od osumnjičenika, za različite novčane iznose, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U navedenom razdoblju iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku je u šest navrata prebačeno 36 stranih državljana od kojih je potom njih 26 u tri navrata prebačeno iz Hrvatske u Sloveniju. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika.

Policija je jučer izvijestila da su u suradnji s kolegama iz BiH i Europe, razbili lanac krijumčarenja ljudi preko našeg teritorija. Nezakoniti migranti većinom su ulazili preko naših zelenih granica s BiH i Srbijom, nakon toga bi osobnim automobilima ili javnim prijevozom stigli do granice nakon čega bi ih vodiči preveli do Slovenije ili Mađarske.

O ruti i krajnoj destinaciji ovisila je i cijena koja se kretala od 1000 do 1200 eura. Od toga se dio plaćao na ruke, a dio preko Western uniona kada bi ilegalci stigli na odredište.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

LAKŠE S PAPUČICOM GASA
U samo tri dana na dvije lokacije novi radari snimili 156 prekršitelja
Iako su postavljene u prvoj polovici mjeseca i mnogi već usporavaju kada ih vide, kutije s novim radarima za mjerenje brzine i prepoznavanje registarskih oznaka u službenoj su funkciji od prošlog četvrtka. A samo u prva tri dana, na dvije lokacije uređaji su detektirali čak 156 prekršitelja.
IZVANREDNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE U POLICIJI
Kod 60-godišnjaka pronađene 222 stabljike marihuane, digitalna vaga, bombe, raketni bacači, puška, pištolji, streljivo...
U prostorijama PU Osječko-baranjske održana je izvanredna konferencija za medije, a vezano za više provedenih pretraga domova i drugih prostorija temeljem naloga suda na području nekoliko policijskih postaja unazad nekoliko dana koji su rezultirale s pronalaskom veće količine oružja, eksploziva, droge tipa marihuana i duhana.
SLUŽBENOM VOZAČU DAO SLOBODNU VEČER
Ministar Šipuš vozio pod utjecajem alkohola i platio kaznu
Ministar kulture Berislav Šipuš uhvaćen je pretprošlog vikenda da vozi pod utjecajem alkohola.
TRAGEDIJA U ŽUPANJSKOJ POSAVINI
Tijelo 21-godišnjaka pronađeno u Savi
Tragedija u županjskoj Posavini. 21-godišnjak iz Starog Petrovog sela utopio se na kupanju na neuređenoj savskoj plaži.
TURISTIČKA SEZONA
Strani policajci i ove godine na ispomoći u Dubrovniku
Radi se o projektu kojeg već desetu godinu zaredom provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u Policijskim upravama na Jadranskoj obali.