Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Srijeda,
2. Rujan 2015.
Objavljeno: 16.05.2013. u 10:38   |  Media Servis |  Komentari:
USKOK PONOVO U AKCIJI
Istraga protiv krijumčara ljudi, za četvoricu zatražen zatvor
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana, jednog državljanina Kosova te državljanke Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja.
Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL

Kako je priopćio USKOK, osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od 8. ožujka do 14. svibnja 2013., zajedno i sukladno prethodnom dogovoru povezali sa zasad nepoznatom osobom radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja državljana Turske i Kosova iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

Navode da je svaki od osumnjičenika, za različite novčane iznose, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U navedenom razdoblju iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku je u šest navrata prebačeno 36 stranih državljana od kojih je potom njih 26 u tri navrata prebačeno iz Hrvatske u Sloveniju. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika.

Policija je jučer izvijestila da su u suradnji s kolegama iz BiH i Europe, razbili lanac krijumčarenja ljudi preko našeg teritorija. Nezakoniti migranti većinom su ulazili preko naših zelenih granica s BiH i Srbijom, nakon toga bi osobnim automobilima ili javnim prijevozom stigli do granice nakon čega bi ih vodiči preveli do Slovenije ili Mađarske.

O ruti i krajnoj destinaciji ovisila je i cijena koja se kretala od 1000 do 1200 eura. Od toga se dio plaćao na ruke, a dio preko Western uniona kada bi ilegalci stigli na odredište.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

PREDAN PRITVORSKOM NADZORNIKU
Zbog ubojstva u Krčeniku policija uhitila 52-godišnjaka
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 52-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ubojstvo, priopćeno je iz policije.
UBOJSTVO KOD DONJEG MIHOLJCA
U Krčeniku pronašli tijelo muškarca, ubojica još nije poznat
Policiju je iza ponoći nazvala nepoznata osoba i dojavila ubojstvo u Krčeniku kod Donjeg Miholjca. U kući je pronađeno tijelo muškarca, a ubojica još nije poznat.
PREVEZENI U BOLNICU
Vatrogasci i hitna pomoć u središtu Vukovara spašavali dvojicu zatrpanih radnika
Dvojicu radnika zatrpala je veća količina građevinskog materijala dok su obavljali poslove u kanalu u neposrednoj blizini vukovarske robne kuće Velepromet.
NOVI INCIDENT
U Vinkovcima zapaljena zastava Republike Hrvatske!
Na travnatoj površini pored dječjeg igrališta na Trgu Josipa Runjanina u Vinkovcima zapaljena je zastava Republike Hrvatske.
[VIDEO] FERGUSON
Nakon mirnog obilježavanja godišnjice smrti Michaela Browna sukobi policije i prosvjednika
U sukobima policije i prosvjednika u Fergusonu ozlijeđene su dvije osobe...