Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Srijeda,
23. Travanj 2014.
Objavljeno: 16.05.2013. u 10:38   |  Media Servis |  Komentari:
USKOK PONOVO U AKCIJI
Istraga protiv krijumčara ljudi, za četvoricu zatražen zatvor
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana, jednog državljanina Kosova te državljanke Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja.
Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL

Kako je priopćio USKOK, osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od 8. ožujka do 14. svibnja 2013., zajedno i sukladno prethodnom dogovoru povezali sa zasad nepoznatom osobom radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja državljana Turske i Kosova iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

Navode da je svaki od osumnjičenika, za različite novčane iznose, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U navedenom razdoblju iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku je u šest navrata prebačeno 36 stranih državljana od kojih je potom njih 26 u tri navrata prebačeno iz Hrvatske u Sloveniju. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika.

Policija je jučer izvijestila da su u suradnji s kolegama iz BiH i Europe, razbili lanac krijumčarenja ljudi preko našeg teritorija. Nezakoniti migranti većinom su ulazili preko naših zelenih granica s BiH i Srbijom, nakon toga bi osobnim automobilima ili javnim prijevozom stigli do granice nakon čega bi ih vodiči preveli do Slovenije ili Mađarske.

O ruti i krajnoj destinaciji ovisila je i cijena koja se kretala od 1000 do 1200 eura. Od toga se dio plaćao na ruke, a dio preko Western uniona kada bi ilegalci stigli na odredište.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

POLICIJA U ZAVODU
Zavod za stanovanje mjesto očevida policije
Od ranih jutarnjih sati policijski službenici vrše očevid u gradskom poduzeću.
PUCNJAVA
U Vinkovcima ranjena jedna osoba, druga ubijena
Posljedice sinoćnje pucnjave u Vinkovcima su ubojstvo 50 - godišnjaka i ranjavanje mladića od 19 godina.
ŠIBENIK
Pješakinja poginula u naletu vozila
Jedna osoba poginula je sinoć kod Šibenika.
PRIVEDEN PREKRŠAJNOM SUCU
Sa 2,77 promila alkohola biciklom bježao policiji kroz polje uljane repice!
Bizarna potjera odigravala se u utorak u večernjim satima u Pitomači. U redovitoj kontroli prometa oko 20 sati u Ulici Ljudevita Gaja policajci su primijetili biciklista koji krivuda cestom. Iako je pao mrak, upravljao je biciklom bez svjetala, a na sebi nije imao reflektirajući prsluk.
NE IDE PRED SUCA ISTRAGE
Klemm saslušan i pušten
Vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security, Josip Klemm koji je jučer uhićen, saslušan je i pušten na slobodu.