Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Utorak,
27. Siječanj 2015.
Objavljeno: 16.05.2013. u 10:38   |  Media Servis |  Komentari:
USKOK PONOVO U AKCIJI
Istraga protiv krijumčara ljudi, za četvoricu zatražen zatvor
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana, jednog državljanina Kosova te državljanke Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja.
Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL

Kako je priopćio USKOK, osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od 8. ožujka do 14. svibnja 2013., zajedno i sukladno prethodnom dogovoru povezali sa zasad nepoznatom osobom radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja državljana Turske i Kosova iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

Navode da je svaki od osumnjičenika, za različite novčane iznose, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U navedenom razdoblju iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku je u šest navrata prebačeno 36 stranih državljana od kojih je potom njih 26 u tri navrata prebačeno iz Hrvatske u Sloveniju. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika.

Policija je jučer izvijestila da su u suradnji s kolegama iz BiH i Europe, razbili lanac krijumčarenja ljudi preko našeg teritorija. Nezakoniti migranti većinom su ulazili preko naših zelenih granica s BiH i Srbijom, nakon toga bi osobnim automobilima ili javnim prijevozom stigli do granice nakon čega bi ih vodiči preveli do Slovenije ili Mađarske.

O ruti i krajnoj destinaciji ovisila je i cijena koja se kretala od 1000 do 1200 eura. Od toga se dio plaćao na ruke, a dio preko Western uniona kada bi ilegalci stigli na odredište.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

NE DAJ BOŽE NIKOME
Dvije kćerkice (3) umiru, otac jetru može donirati samo jednoj, ali vi možete pomoći!
Dvije blizanke su smrtno bolesne i hitno trebaju transplantaciju jetre, a njihov otac može donirati dio svoje, samo jednoj.
S ODUZETOM VOZAČKOM DOZVOLOM
23-godišnjak jurio 187 km/h osječkom južnom obilaznicom
Osječko-baranjska policija izvijestila je kako su jučer oko 21,50 sati policijski službenici u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila južnoj obilaznici u Osijeku zaustavili 23-godišnjeg hrvatskog državljanina.
OČEVID U TIJEKU
Kamion podletio pod vlak
Na željezničko-cestovnome prijelazu Kupinec, na dionici Zdenčina - Horvati na pruzi Zagreb - Rijeka pod brzi vlak podletio je kamion.
NESTANAK DOKUMENATA
U nepune dvije godine nestalo 2273 osobne iskaznice i 402 putovnice
Čak 2273 osobne iskaznice te 402 putovnice ukradene su ili izgubljene na području Osječko-baranjske županije tijekom prošle i ove godine.
BJELOVAR
Dvoje mrtvih u prometu u 48 sati
Tragična nesreća noćas u Bjelovaru.