Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Nedjelja,
26. Listopad 2014.
Objavljeno: 16.05.2013. u 10:38   |  Media Servis |  Komentari:
USKOK PONOVO U AKCIJI
Istraga protiv krijumčara ljudi, za četvoricu zatražen zatvor
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana, jednog državljanina Kosova te državljanke Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja.
Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL

Kako je priopćio USKOK, osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od 8. ožujka do 14. svibnja 2013., zajedno i sukladno prethodnom dogovoru povezali sa zasad nepoznatom osobom radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja državljana Turske i Kosova iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

Navode da je svaki od osumnjičenika, za različite novčane iznose, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U navedenom razdoblju iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku je u šest navrata prebačeno 36 stranih državljana od kojih je potom njih 26 u tri navrata prebačeno iz Hrvatske u Sloveniju. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika.

Policija je jučer izvijestila da su u suradnji s kolegama iz BiH i Europe, razbili lanac krijumčarenja ljudi preko našeg teritorija. Nezakoniti migranti većinom su ulazili preko naših zelenih granica s BiH i Srbijom, nakon toga bi osobnim automobilima ili javnim prijevozom stigli do granice nakon čega bi ih vodiči preveli do Slovenije ili Mađarske.

O ruti i krajnoj destinaciji ovisila je i cijena koja se kretala od 1000 do 1200 eura. Od toga se dio plaćao na ruke, a dio preko Western uniona kada bi ilegalci stigli na odredište.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

TRGOVINA LJUDI
Iskorjenjivanje trgovine robljem
Europska komisija danas je predstavila privremeno izvješće o provedbi Strategije EU-a za suzbijanje trgovine ljudima za razdoblje od 2012. do 2016. godine te statističko izvješće o žrtvama i trgovcima ljudima za razdoblje od 2010. do 2012. Komisija je izvijestila i o primjeni Direktive o dozvolama boravka za žrtve trgovine ljudima koje potječu iz zemalja izvan EU-a.
DAN POLICIJE
Ostojić odbacio kritike sindikata
Dan hrvatske policije obilježen je svečanom akademijom u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.
JAGIĆ
Naši policajci su potplaćeni i nedovoljno zaštićeni
29. rujna slavi se Sveti Mihael, a ujedno i Dan policije. Što najviše muči čuvare zakona i kakvi su im radni uvjeti, Media servisu je ispričao predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić.
DAN POLICIJE
Pad broja kriminalnih djela
Policija sutra obilježava svoj dan, a ministar Ranko Ostojić pohvalio se na tehničkom zboru održanom u Boćarskom domu u Zagrebu, pozitivnim podacima. Da sredstava za policiju nikad nema dovoljno, kazao je glavni ravnatelj Vlado Dominić.
PROGRAM
Brojnim događanjima obilježava se Dan policije
Osmišljeni su i brojni oblici suradnje u povodu nedavnog početka školske godine za prvašiće.