Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Srijeda,
1. Srpanj 2015.
Objavljeno: 16.05.2013. u 10:38   |  Media Servis |  Komentari:
USKOK PONOVO U AKCIJI
Istraga protiv krijumčara ljudi, za četvoricu zatražen zatvor
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana, jednog državljanina Kosova te državljanke Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja.
Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL

Kako je priopćio USKOK, osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od 8. ožujka do 14. svibnja 2013., zajedno i sukladno prethodnom dogovoru povezali sa zasad nepoznatom osobom radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja državljana Turske i Kosova iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

Navode da je svaki od osumnjičenika, za različite novčane iznose, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U navedenom razdoblju iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku je u šest navrata prebačeno 36 stranih državljana od kojih je potom njih 26 u tri navrata prebačeno iz Hrvatske u Sloveniju. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika.

Policija je jučer izvijestila da su u suradnji s kolegama iz BiH i Europe, razbili lanac krijumčarenja ljudi preko našeg teritorija. Nezakoniti migranti većinom su ulazili preko naših zelenih granica s BiH i Srbijom, nakon toga bi osobnim automobilima ili javnim prijevozom stigli do granice nakon čega bi ih vodiči preveli do Slovenije ili Mađarske.

O ruti i krajnoj destinaciji ovisila je i cijena koja se kretala od 1000 do 1200 eura. Od toga se dio plaćao na ruke, a dio preko Western uniona kada bi ilegalci stigli na odredište.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

[GALERIJA] NITKO NIJE STRADAO, ALI ŠTETA JE OGROMNA
Strašan požar progutao postrojenje nekadašnjeg DIK-a Đurđenovac!
U ponedjeljak poslijepodne došlo je do požara u postrojenju nekadašnjeg DIK-a Đurđenovac! Požar je bio vidljiv kilometrima daleko.
OSUMNJIČENI I ZA DRUGA KAZNENA DJELA
BiH: U akciji 'CD' uhvaćeno 7 osoba zbog trgovine ljudima
U velikoj međunarodnoj akciji kodnog naziva CD, na području Bosne i Hercegovine uhićeno je sedam osoba zbog trgovine ljudima. Sumnjiče se da su u posljednje tri godine vrbovali više ženskih osoba, organizirali njihove odlaske u Francusku, a zatim ih ucjenama i zlostavljanjem prisiljavali na kaznena djela krađe.
BIH
Uhićeno 7 osoba zbog trgovine ljudima
U velikoj međunarodnoj akciji kodnog naziva CD, na području Bosne i Hercegovine uhićeno je sedam osoba zbog trgovine ljudima.
ORAHOVICA
Na jezeru se utopio mlađi muškarac
Oko 13:30 sati na poznatom orahovačkom jezeru došlo je do utapanja.
DESET OSOBA UHIĆENO
Policija razbila međunarodni krijumčarski lanac droge
Zagrebačka policija je u suradnji s USKOK-om i kolegama iz Njemačke razbila međunarodni krijumčarski lanac droge.