Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Ponedjeljak,
24. Studeni 2014.
Objavljeno: 16.05.2013. u 10:38   |  Media Servis |  Komentari:
USKOK PONOVO U AKCIJI
Istraga protiv krijumčara ljudi, za četvoricu zatražen zatvor
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana, jednog državljanina Kosova te državljanke Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja.
Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL

Kako je priopćio USKOK, osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od 8. ožujka do 14. svibnja 2013., zajedno i sukladno prethodnom dogovoru povezali sa zasad nepoznatom osobom radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja državljana Turske i Kosova iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

Navode da je svaki od osumnjičenika, za različite novčane iznose, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U navedenom razdoblju iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku je u šest navrata prebačeno 36 stranih državljana od kojih je potom njih 26 u tri navrata prebačeno iz Hrvatske u Sloveniju. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika.

Policija je jučer izvijestila da su u suradnji s kolegama iz BiH i Europe, razbili lanac krijumčarenja ljudi preko našeg teritorija. Nezakoniti migranti većinom su ulazili preko naših zelenih granica s BiH i Srbijom, nakon toga bi osobnim automobilima ili javnim prijevozom stigli do granice nakon čega bi ih vodiči preveli do Slovenije ili Mađarske.

O ruti i krajnoj destinaciji ovisila je i cijena koja se kretala od 1000 do 1200 eura. Od toga se dio plaćao na ruke, a dio preko Western uniona kada bi ilegalci stigli na odredište.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

POTICALI IH NA SOLIDARIZIRANJE
Iz MUP-a poručuju: 20-tak navijača sa zabranom blokirali ostale
MUP se oglasio priopćenjem o maksimirskom derbiju kojeg jučer nije bilo...
MUP
Petero ozlijeđenih u nesreći policijskog kombija
Pet osoba ozlijeđeno je jučer u Zagrebu u prevrtanju policijskog kombija na križanju Vlaške i Derenčinove...
FILMSKA POTJERA
Švercao stotinjak kilograma duhana, bježeći od policije udario u tri automobila
Potjera kao na filmskom platnu dogodila se prekjučer poslijepodne na vukovarskom području. Bježeći od policije, 57-godišnji se muškarac automobilom zabio u drugi policijski automobil i još dva vozila.
HEROIN, KOKAIN, METADON...
Spaljeno 750 kg droge, najviše marihuane
U proizvodnim pogonima tvrtke Našicecement d.d spaljeno je oko 750 kilograma droge. Ona je zaplijenjena i oduzeta u kriminalističkim istraživanjima iz gotovo 5500 predmeta u posljednjih 11 godina.
BELI MANASTIR
U kanalu pronašao više odbačenih ručnih bombi
Više ručnih bombi odbačenih u kanalu pronašao je građanin koji je šetao ulicama Belog Manastira. Odmah je pozvao policiju, nakon čega je policijski pirotehničar bombe odnio na sigurno.