Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Subota,
20. Prosinac 2014.
Objavljeno: 16.05.2013. u 10:38   |  Media Servis |  Komentari:
USKOK PONOVO U AKCIJI
Istraga protiv krijumčara ljudi, za četvoricu zatražen zatvor
USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana, jednog državljanina Kosova te državljanke Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja.
Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL

Kako je priopćio USKOK, osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od 8. ožujka do 14. svibnja 2013., zajedno i sukladno prethodnom dogovoru povezali sa zasad nepoznatom osobom radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja državljana Turske i Kosova iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

Navode da je svaki od osumnjičenika, za različite novčane iznose, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U navedenom razdoblju iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku je u šest navrata prebačeno 36 stranih državljana od kojih je potom njih 26 u tri navrata prebačeno iz Hrvatske u Sloveniju. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika.

Policija je jučer izvijestila da su u suradnji s kolegama iz BiH i Europe, razbili lanac krijumčarenja ljudi preko našeg teritorija. Nezakoniti migranti većinom su ulazili preko naših zelenih granica s BiH i Srbijom, nakon toga bi osobnim automobilima ili javnim prijevozom stigli do granice nakon čega bi ih vodiči preveli do Slovenije ili Mađarske.

O ruti i krajnoj destinaciji ovisila je i cijena koja se kretala od 1000 do 1200 eura. Od toga se dio plaćao na ruke, a dio preko Western uniona kada bi ilegalci stigli na odredište.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

BJELOVAR
Auto naletio na pješaka i usmrtio ga
Sinoć oko 18,20 sati 62-godišnji mještanin Velikih Zdenaca kretao se pješice cestom iz smjera Hercegovca u pravcu Velikih Zdenaca te je na njega prednjim desnim krajem udario Renault Clio (BJ) s kojim je u istom smjeru upravljala 55-godišnja vozačica.
ĐAKOVO
Prepoznavanje pronađenih bicikala te prodaja neprepoznatih bicikala
Osječko-baranjska PU obavještava sve zainteresirane građane kako će u petak, 19. prosinca, na parkirališnom dvorišnom prostoru PP Đakovo, od 9 do 15 sati biti u mogućnosti obaviti prepoznavanje pronađenih bicikala.
UDRUŽIVANJE U KAZNENO DJELO
USKOK podigao optužnicu u slučaju Karlovačke banke
Optuženi su realizirali plasman novčanih sredstava i imovine banke prema sebi, navedenim i drugim društvima u iznosu od najmanje 283.500.000,00 kuna.
NOVA NESREĆA NA ŽELJEZNIČKO-CESTOVNOM PRIJELAZU
Automobil podletio pod vlak, četiri osobe ozlijeđene
Jutros u 6.23 sati na željezničko-cestovnom prijelazu u Privlaci na pruzi Vinkovci - Gunja - državna granica, automobil-kombi u kojem je bilo 9 osoba podletio je pod putnički vlak broj 2803 koji se iz Vinkovaca kretao prema Privlaci.
UBOJSTVO U ZAGREBU
Ubio ženu, pa pokušao i sebe
U Zagrebu sinoć ubojstvo. Hicem iz vatrenog oružja muškarac je oko pola deset ubio ženu , nakon čega je pokušao ubiti i sebe.